Седмица на aржентинската култура в Бургас

За трета поредна година в град Бургас ще се проведе "Седмицата на Аржентинската култура", съобщиха от пресцентъра на общината. Това ще стане в дните от 23 до 29 юни. Идеята още от създаването е всеки път да се канят различни аржентински двойки - преподаватели на танго. Поради големия интерес и отличното представяне, в традиционния бал отново ще участват Каролина дел Риверо и Донато Хуарес, които обещават да направят още по-впечатляваща демонстрация. Акцент в тазгодишната програмата на фестивала е концертът на група "Секстето Милонгеро".
 
 
След издаването на дебютния си албум Pa' que bailen, те получават и международно признание. Участници са в програмите на всички големи международни танго фестивали в Америка, Европа и Азия. В "Секстето милонгеро" свирят: Марисол Канеса и Густаво Гарай - цигулка, Маурисио Хост - бандонеон, Хуан Риверо - пиано, Кристиян Сепулведа - бас и Хавиер Ди Сириако - вокали. Заедно с тях на сцената ще излезе и българската формация "Дел падре" . Тяхната музика представлява комбинация от фламенко и български фолклорни елементи. Дебютният им албум се казва "Руби". Една от най-известните песни в репертоара им е фламенко версията на "Облаче ле бяло".
 
 
Концертът ще се проведе в Летния Театър на 18 юни от 21.00 часа. "Седмицата на Аржентинската култура" ще бъде тържествено открита на 23 юни от 19:00 часа в КЦ "Морско Казино", като през целия период на фестивала ще се опита да предаде на публиката духа и магията на Аржентина и тангото. Инициативата се реализира в партньорство с Община Бургас и Аржентинското Посолство у нас.
 
 
Източник: ИА Фокус

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Остров Свети Стефан, Черна гора

ггф