Резулати от Мапатон (Европейска нощ на учените - SEARCH)

На 24. 09. 2023 г. се проведе третото издание на състезанието Мапатон (map+marathon), чиято идея е да открои учениците с най-добри дигитални картографски умения. Събитието бе организирано в рамките на проекта SEARCH Европейска нощ на учените в партньорство с Географ БГ, Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Българско географско дружество. В него участие взеха ученици от цялата страна, като 4 от тях бяха отличени с награди.

Най-доброто представяне на състезанието бе на ученика от 91. Немска езикова гимназия – Боян Тренчев, който заслужено се класира на първо място. Боян е в 10. клас, а негов преподавател по география е Станила Арабаджиева. 

Картата на Боян Тренчев

Второ място заема ученикът Иван Маджаров, който е възпитаник на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“. В момента е в 10. клас, като негов преподавател е Василка Йорданова. Картата му може да откриете на този линк: карта 

Третото място е споделено между двама участници. Проектът на Васил Дорев - десетокласник в ПЧМГ с преподавател Цветомира Георгиева, е достъпен чрез линка: карта.  Наградена е и единадесетокласничката Ани Пашова от 91. Немска езикова гимназия с преподавател Йорданка Трендафилова.

Картата на Ана Пашова

Проектите на други участници, които впечатлиха журито може да откриете тук: Кристиан Петров - 11 клас; ППМГ „Никола Обрешков“, Казанлък; преподавател: Руслан Милев 

Картата на Руслан Милев

Кристиян Христов - 7 клас; ОУ „Васил Левски“, Кнежа; преподавател: Ваня Иванова - карта
Мария Костова - 11 клас; НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, София; преподавател: д-р Мария Вълкова - карта
Михаела Василева - 11 клас; НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, София; преподавател: д-р Мария Вълкова

Картата на Михаела Василева

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Село Теплен в подножието на планината Стъргач

ггф