Регламенти за провеждане на ученически състезания по време на Българския географски фестивал – Казанлък 2016

Географиада
 
 
Отборното състезание Географиада ще се проведе на два етапа: Квалификационен кръг (16 април 2016 г., събота) и Финал (17 април 2016 г., неделя). Поради големия брой регистрирани отбори за участие Организационният комитет взе решение в събота следобед (15:30 – 16:15 ч.) да проведе квалификационен кръг, при който всички отбори да попълнят един и същи тест. В рамките на определеното време от 45 мин членовете на всеки отбор ще трябва заедно да попълват зададения тест. Допълнителни инструкции ще се проведат на място. 
 
 
Най-добрите 10 отбора ще се класират за финалния етап. В неделя (11:00 – 12:15 ч.) финалът ще е на сцената на Голямата зала в Дом на културата „Арсенал” пред публика. Финалистите ще отговарят на 20 мултимедийни въпроса в рамките на 1 мин за всеки въпрос. Всеки един от отборите финалисти ще има възможността да отговори на два въпроса публично, а на останалите – писмено върху бланка за отговори. Журито на състезанието, председателствано от проф. Румен Пенин, ще преброява правилните отговори на всеки отбор. След последния въпрос журито ще обяви дали има яснота кои отбори заемат I, II и III място. В случай на равен брой точки сред първите отбори, претендиращите отбори ще отговарят на допълнителни въпроси.
 
 
Въпросите в двата етапа на състезанието са тематично и методически съобразени с учебния материал, който учениците изучават в училище.
 
 
Победителите и техните подгласници ще бъдат обявени по време на церемонията по награждаване. Отборите, заели I, II и III място ще получат специални купи и географски подаръци.
 
 
По време на двата етапа учениците от отборите нямат право да използват електронни устройства.
 
 
 
Разходка с изненади
 
Индивидуалното състезание „Разходка с изненади” ще се проведе в неделя сутрин (8:00 – 10:00 ч.). Форматът на състезанието включва половинчасова разходка в градския парк „Тюлбето”. По време на разходката учениците ще бъдат разделени на 8 групи. Всяка група ще чуе една съща беседа, посветена на историко-географските особености на парка и Казанлъшкия край. След приключването на разходката учениците ще бъдат отведени в сградата на НГПИД „Акад. Дечко Узунов”, където в рамките на 30 мин ще попълват тест, съставен на база на географската информация, която са видели и чули по време на беседата.
 
 
Учениците ще бъдат разпределени предварително в 8-те групи и ще се явят на тест със съответната група. В неделя сутрин (7:50 ч.) те трябва да са пред сградата на НГПИД „Акад. Дечко Узунов”, където ще получат текущи инструкции. По време на обиколката учениците трябва стриктно да следват инструкциите на географските гидове. В парка учениците могат да си водят записки или да чертаят схеми върху лист с химикалка или молив, но нямат право да използват електронни устройства. Всеки ученик е длъжен сам да си осигури лист и химикалка, ако желае да си води записки.
 
 
По време на писмената част учениците нямат право да говорят по между си, да използват своите записки или да използват мобилни устройства. Нарушаването на това условие ще доведе до дисквалификация от състезанието. 
 
 
На най-добрите в това състезание ще бъдат връчени два комплекта медали (златен, сребърен и бронзов) в две възрастови групи – до 7. клас и до 12. клас.
 
 
Всички тестови материали от двете състезания ще бъдат предоставени на учителите след приключването на съответното състезание, а след това ще бъдат публикувани в сайта на Географ БГ.
 
 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

7 Коментара - Регламенти за провеждане на ученически състезания по време на Българския географски фестивал – Казанлък 2016

Мария Манолева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Може ли да дадате списък с всички регистрирани отбори?

Географ БГ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Списъкът с регистрираните отбори е част от документацията, достъпна само за нуждите на Организационния комитет. Списък с всички участвали отбори ще бъде публикуван след приключването на Българския географски фестивал - Казанлък 2016.

Бони Христова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Колко на брой са отборите?

Иван Караславов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
До мен достигна информация, че отборите са 112.

? (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Къде ще се проведе 1-ви кръг на географиадата? В зала Арсенал ли?

Любопитко (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Дом на културата ,, Арсенал " - 12 часа е откриването !

Любопитко (непроверено) February 08, 2017

Отговори
До мен достигна информация ,че са 24 отбора !

Сподели

Снимка на деня

Изглед от старата част на гр.Телфорд, разположен на р. Севърн, Западна Англия

ггф