Пътешественикът Миро Нанков показа красотата на планетата в изложбата си „Непознатата планета Земя”

Вчера, 22 април, в Общинския младежки дом в гр. Перник, се състоя изложбата на известния пътешественик, посетил над 90 страни - Миро Нaнков. Датата не беше случайна, а именно международния ден на Земята. Тя бе озаглавена „Непознатата планета Земя“ и показа на всички уважили събитието 25 пана и над 60 по-малки снимки лично заснети от автора, от различни негови пътешествия до популярни и други не толкова известни дестинации, от 6 континента (всички без Антарктида). Наскоро г-н Нанков даде специално интервю за Географ БГ, което можете да прочетете тук.
 
Изложбата започна с танц румба в изпълнение на малката Рая от клуб „Salsa la Tormenta” гр. Перник. След това кметът на града, Росица Янакиева, официално откри изложбата и поздрави нейния автор и гостите на събитието. Сред по-известните гости беше още и българският учен и личен приятел на автора, д-р Петър Берон. 
 
Сред експозицията имаше снимки от любимия континент на г-н Нанков – Южна Америка - Патагония, Бразилия, Перу, Еквадор, Мексико, освен тях не липсваха и фотоси от Австралия, Сирия, Ливан, съседна Турция, Йордания, Тибет, Непал, Индия, Камбоджа, Танзания и др. Представени бяха и предмети като стари фотоапарати, куфар и обувки с автентична кал от река Нил, статуетки и маски от Южна Америка и Африка, дори препарирани риби пираня.
 
Авторът разказа интересни преживявания и истории от своите пътувания. Сподели, че е трябвало да избира от над 40 000 свои фотографии за изложбата. Освен това подчерта, че снимките му са любителски и не са обработвани на Фотошоп.
 
След официалните речи, всеки имаше възможност да разгледа експонатите, а залата дори се оказа тясна за събралото се множество. Паната, заедно с автограф от автора, бяха разпродадени буквално за минути, като събраните средствата отидоха за подпомагането на младежите от ЗЖЗЛУИ, гр. Перник (Защитено жилище за лица с лека умствена изостаналост). 
Организаторите на изложбата бяха подготвили по чаша вино за всеки и специални кулинарни изненади, по автентични рецепти, от някои от страните, заснети от г-н Нанков. По-долу можете да видите снимки от събитието.

Снимки и текст: Антонио Милков

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Поглед към най-високият връх на Тасос - Ипасрио

ггф