Първата 🥇 емоджикарта 🗺️ на България 🇧🇬

Българската картографска школа се обогати с още една визуална интерпретация на географското пространство - емоджикарта на България. В нея са представени аспекти от природата, стопанството и населението на България.

След 5000 години еволюция на писменността, започнала в древен Шумер, изтърпяла гоненията на Кирил Методи и брат му, неразумния юрод на Паисий, буржоазната франкофония и манията по шльокавицата, писмеността ни е изправена пред поредното предизвикателство - емоджито.

Доста скромното му начало през 1999 г. в Япония рязко контрастира със световната мания по емоджито след влизането му като писмен стандарт през 2010 г. В наши дни половината от публикациите в социалната мрежа Instagram съдържат поне едно емоджи, а не в малко комбинации могат да се открият скрити послания.

И докато по-младите поколения нямат нужда от емоджи клавиатура, за да предадат своето послание, по-незапознати се нуждаят емоджипедия, за да си преведат картинката пред себе си. Във всеки случай безкрайните комбинации на емоджитата отварят нова ниша в консумеризма. Във време, когато всичко е онлайн, включително и образованието, географията не остава назад и се адаптира за съвременните предизвикателства.

Първият български емоджитлас е тук, на който може да видите, тълкувате и анализирате географска информация.

Емоджитлас на България, suricactus 2020-03-31, CC BY-NC-SA

И не забравяйте, че по ⏰ на 👑🦠 трябва да 🚫🤦, 🚫🤧🤲 ,  ✅🤧💪, 🧼🖐⏲2️⃣0️⃣  , ✅📦😌,  🚫🛒😡, както и 🚫🤝 , 🚫🧑‍🤝‍🧑, 🚫🏟. За да няма 💸, спазвайте 🧍↔️🧍 и 🧍🏠 .

Публикувано от suricactus

Млад географ и програмист с безкрайно любопитство към света около нас, поради което често набира емпирични географски данни от страната и чужбина.

Сподели

Снимка на деня

Старият град на маите Ушмал на п-в Юкатан - Пирамидата на магьосника

ггф