Първата екскурзия с балон до Космоса е планирана през 2017 г.

Закупилите билет за 75 хиляди долара пътници ще прекарат два часа на височина 30500 m, където ще бъдат в състояние да видят чернотата на Космоса и извивките на Земята, посочват от компанията. „Чувал съм много хора да казват, че не искат целият им живот да премине на тази планета, без никога да са я видели”, казва технологичният директор на World View Табер Маккелъм. 
 
 
 
 
В херметично затворената капсула на туристическата компания има шест места за клиенти и две за екипажа. Огромен, пълен с хелий балон ще издигне тежащата 4535 kg капсула до стратосферата, като бавният полет нагоре може да продължи между 90 минути и 2 часа. Все още не се знае къде ще е стартовата площадка. В момента компанията избира между Флорида и Аризона. 
 
 
 
 
Гондолата, която е класифицирана като космически кораб от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) ще се носи на височина 30500 m в продължение на два часа. Когато дойде време за спускане, пилотите ще започнат да изпускат хелия от балона. Балонът ще се откачи и капсулата ще се приземи с управляемо, подобно на парашут устройство, наречено парафоил. 
 
 
 
 
Билетите за първите космически туристи са с намаление. В момента билетите за шестместния SpaceShip Two и едноместния Lynx се продават за съответно 250 и 100 хил. долара, а от 1 януари 2016 г. билетът за Lynx ще струва 150 хил. долара
 
 
Източник: ИА Фокус

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Музиканти от Доленския район в Словения

ггф