Програмата на Географ БГ в Бургас - Европейска нощ на учените 2022 г.

Ще ви очакваме за поредна година със специалната програма на Нощта, която ще се проведе на 30 септември. В нея ще вземат участие образователни институции от 25 населени места в страната. Нощта ще се проведе на живо и онлайн, като програмата ще се излъчва в социалните мрежи на проекта - https://www.facebook.com/ResearchersBG и в канала ни в You Tube - Европейска нощ на учените - SEARCH, както и в профилите в социалните мрежи на всички партнори в инициативата. Онлайн ще можете да гледате интересни демонстрации и експерименти в различни научни области, викторини, лекции, дискусии, изложения, научно кино, представяне на изследователски разработки, конкурси за рисунка, снимка, презентация, видеоклип и есе, научни кафенета.

През тази година от Географ БГ имаме удоволствието да координираме програмата в Бургас и Благоевград. 

Какво и къде ще се случи в Бургас?

Пет събития ще се проведат в Бургас в рамките на проекта SEARCH, финансиран от Европейската комисия по Програма „Мария Склодовска-Кюри“ за провеждането на Европейска нощ на учените през 2022 г. Входът за тях е свободен и не изисква предварителна регистрация. В кв. "Банево" ученици ще правят експерименти пред публика, а в Регионалната библиотека "П. К. Яворов" четирима учени ще представят научнопопулярни презентации. Очакваме ви!

Партньорите в проект SEARCH са:

1.    Център за изследвания и анализи

2.    София Тех Парк

3.    Форум Демокрит

4.    Агробиоинститут

5.    Медицински университет-Пловдив

6.    Медицински университет-София

7.    ТУ София

8.    Химико-технологичен и металургичен университет

9.    Университет по архитектура, строителство и геодезия

10. Национален природонаучен музей

11. Институт по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН

12. Институт по океанология при БАН

13. Русенска търговско-индустриална камара

14. Български географски портал Географ БГ

15. Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН

 

Асоциирани партньори:

Британски съвет, Фондация „Красива наука“, Община Бургас, Регионална библиотека "П. К. Яворов" Бургас, НХА, ТУ Габрово, МедиаБрикс, ЧОУ Izzi Science for Kids, Асоциацията на младите полярни изследователи АПЕКС, Sandacite BG, Център за забавна математика, Център за извънкласни дейности с. Байкал, Астрономическа обсерватория „Н. Коперник“ Варна, Института по риболов Варна, Етнографски музей Варна, Фондация Иноватор, Русенски университет, Регионална библиотека Русе, Регионална библиотека Благоевград и др..

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Старият град на маите Ушмал на п-в Юкатан - Пирамидата на магьосника

ггф