Присъединете се към преброяването на грабливите птици по време на миграцията в Турция

Местоположение: Област Адана, Турция
 
 
Продължителност: 15 август 2014 - 15 октомври 2014 г.
 
 
Вид работа: Доброволци; брой на свободните места: 10
 
 
Краен срок за кандидатстване: докато местата се запълнят.
 
 
Описание на длъжността: Египетският лешояд е застрашен от изчезване вид хищна птица, който е широко разпространен в цяла Южна Европа, Африка и Азия. Птиците от Югоизточна Европа мигрират през източното крайбрежие на Средиземно море. През 2013 г. в южната част на Турция се проведе пилотно проучване за идентифициране на подходящи точки за наблюдение и броене на египетските лешояди и други хищни птици по време на тяхната миграция. През 2014 г., първото цялостно преброяване на хищни птици по време на тяхната миграция ще се проведе в близост до Саримази, област Адана, Турция. Този проект е резултат от сътрудничеството между няколко партньорски организации от BirdLife International, ръководени от Doğa Dernegi, и ще предлага невероятна гледка към масовата миграция на около 100,000 грабливи птици от 20 вида, около 100,000 щъркели и безброй по-малки по размер мигранти.
 
 
Продължителност: 15 август 2014 - 15 Октомври 2014 г., но кандидатите са добре дошли да участват само за части от този период. Минимална продължителност на присъствието е 2 седмици за висококвалифицирани участници, 4 седмици за доброволци, при които се изисква сериозно обучение.
 
 
Задължения: (1) дневни наблюдения и преброявания на всички мигриращи грабливи птици, с особен акцент върху египетските лешояди; (2) подпомагане при въвеждане на данни; ежедневни задачи около теренната база.
 
* Ще бъдат осигурени жилища (общи стаи), местен транспорт и храна.
 
 
Необходими квалификации: Да обичате да наблюдавате птици, с добро зрение и умения за разпознаване на грабливите видове; физическа издръжливост на директно излагане на слънце и високи температури (8 часа всеки ден, 7 дни в седмицата); способност да се следват установените протоколи и да се регистрират данните точно; компютърни умения и въвеждане на данни; гъвкавост и способност, както за самостоятелна работа, така и за работа в екип.
 
 
Предпочитани квалификации: Опитът в мониторинг на миграция на хищни птици; шофьорска книжка.
 
 
Кандидатстване: Моля, изпратете Вашата кандидатура на Doğa Dernegi в "doga@dogadernegi.org", заедно с автобиография и мотивационно писмо, цитирайки "Ref: RMC2014" в заглавието (subject) на съобщението.
 
 
Информацията ни предоставиха от БДЗП, http://bspb.org/

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Над магистрала "Струма" в района на Бобошевската котловина

ггф