„Природна география на континентите“ с автори Румен Пенин и Димитър Желев

Цената на книгата е 60 лв. Изданието може да закупите, като направите поръчка:

Доставката се извършва на посочен адрес или офис на Еконт за сметка на получателя. За да разгледате другите артикули на Географ БГ, отидете в края на тази публикация. 

Имаме удоволствието да ви поканим на представянето на книгата „Природна география на континентите“ с автори проф. Румен Пенин и доц. Димитър Желев на 21 април 2023 г. от 19:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието е предфестивално - в навечерието на Българския географски фестивал, който ще се проведе в Софийския университет на 22 и 23 април. Водещ на събитието ще бъде г-жа Любов Костова, а специален гост - пътешественикът и журналист Симеон Идакиев. Приветствие към гостите на премиерата ще поднесе деканът на Геолого-географския факултет проф. Климент Найденов.

Предлагаме ви вълнуващо пътешествие в света на Природна география на континентите - издание, свързано с географското образование у нас на различни нива. То разкрива и допълва с най-нови данни знанието за континентите, удивителното разнообразие на релефа, климатичните и хидроложките особености, пъстратата почвена покривка, както и биоразнообразието и ландшафтите на сушата. На 560 страници текст са разкрити основните закономерности, фактори и условия, определящи невероятните и разнообразни природни картини на сушата. По достъпен начин е интерпретирана актуалната географска информация; коментирани са съвременните научни идеи, хипотези и теории; изказани са авторски виждания по отделни теми. Информацията за всеки континент е поднесена в две части: обща и регионална, като за илюстриране на текста са използвани повече от 1500 цветни фотографии, над 400 карти, диаграми и схеми, част от които са от личния архив на авторите.

Издаването на “Природна география на континентите” се посвещава на 60-годишнината на ГГФ и 50-годишнината на ЛЕОПС. Книгата е част от инициативата на БГД “Геодекада 2020-2030”.

Поръчай от Географ БГ и подкрепи дейността ни!

Всички продукти на Географ БГ:

Тениска "Мила Родино"

Тениска "Високи сини планини"

Тениска "Горда Стара планина"

Сателитен учебен атлас с автори Евгения Сарафова и Румен Пенин

Книга "Природна география на континентите" с автори Румен Пенин и Димитър Желев

Книга "Света гора - Атон. География на духовността. Фотопис на един географ" - с автор проф. Румен Пенин

Книга "10 неразказани истории за света" с автор Димитър Желев

Книга "Плейстоценските заледявания и съвременните алпийски и субалпийски ландшафти в България" с автор Ангел Велчев

Географски постер "100 рекорда"

Географски постер "Държавите в света"

Чаша "Географ" - Започни деня си с мисия

Фотографски принтове на Кристиян Кирилов

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф