Презентации на доц. д-р Димитър Желев на Варненски фестивал на науката (2022 г.)

За първи път Варна става домакин на фестивал, посветен на удивителните личности, които създават наука днес. Такива фестивали има в повечето големи градове на водещите страни в областта на научните изследвания. Те целят да срещнат публика от най-различни възрасти с вдъхновяващите истории на разбираем език за технологичен и научен прогрес, за по-здрава и устойчива планета, за вълнението от космическите изследвания, за жаждата на човечеството да узнае своето минало и да прекрачи към бъдещето. Фестивалът поставя учените – съвременни, млади и по-зрели, от Варна, цялата страна и от чужбина – за да покажат как науката е в основата на всички сфери на живота ни, тя може да бъде представяна разбираемо и много атрактивно, а учените са хора със завидни, вдъхновяващи професии.

Събитията в първия ден от фестивала са посветени на безплатната училищна програма за организирани ученически групи. Цялата програма на фестивала се провежда във Фестивалния и конгресен център.

Географ БГ ще участва с две събития във Варненския фестивал на науката:

- на 11 ноември 2022 г., петък, от 11:30 ч. в рамките на училищната програма доц. д-р Димитър Желев ще презентира „Извънземни“ следи върху релефа на Земята

- на 13 ноември 2022 г., неделя, от 12:30 ч. съоснователят на Географ БГ ще представи в програмата за обща публика Човешкият отпечатък върху българската природа

Варненският фестивал на науката се организира от Фондация „Красива наука“, създател на Софийския фестивал на науката, в партньорство с Министерство на образованието и науката и с подкрепата на Община Варна.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Водопадите "Дявослките води" в Рила

ггф