Предстои въвеждащо обучение по програма „ГИС в училище“

Във връзка със стартирането на програмата за достъп до ГИС софтуер в училищата, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Есри България организират безплатно въвеждащо обучение – уебинар, предназначен да представи ползите от използване на географски информационни системи (ГИС) в учебния процес и да отговори на множеството въпроси свързани с обучения за учители, готови за използване онлайн учебни ресурси, достъп до софтуера, администрирането му и много др.

Въвеждащото обучение ще е полезно, както за учителите и директорите, така и за експерти от РУО и МОН.

Уебинарът ще се проведе на две дати с едно и също съдържание, като всеки може да избере дата в зависимост от своята заетост:

Регистрацията за участие е безплатна.

В рамките на събитието участниците ще придобият нови знания и умения в сферата на геопространствените технологии, като ще бъдат запознати с възможностите на предоставяния софтуер ArcGIS Online, световно утвърден стандарт в сферата на ГИС. Като част от уебинара те ще могат да задават писмено своите въпроси и да получат отговори директно от екипа на Есри България. Ще бъде представена и новата програма за експертна подкрепа „ГеоМентор“.

„ГИС в училище“ е инициатива на Есри България, реализирана в училищата в България съвместно с Министерството на образованието и науката. Тя цели да бъде осигурен достъп до ГИС софтуер за учебни цели на българските училища, така че обучението у нас да отговаря на съвременните очаквания на учениците, технологичните им способности и потребностите на цифровото общество. Повече информация ще откриете на gis-school.esribulgaria.com.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Поглед над град Щип

ггф