Представяне на книгата „10 неразказани истории за света“

Специални гости на официалното представяне на първата книга на Географ БГ „10 неразказани истории за света“ ще бъдат журналистът и пътешественик Симеон Идакиев, почетен член на Българското географско дружество, и географът и писател доц. Георги Бърдаров, преподавател в Софийския университет. В събитието ще участват още съоснователите на Географ БГ Димитър Желев (автор на книгата) и Евгения Сарафова. Събитието е от 19:00 ч. в Литературен клуб  „Перото“ (пл.  „България“ 1, НДК).   

Книгата ще се продава на събитието на промоционална цена от 12,00 лв.

Уважаеми читатели,
Замисляли ли сте се, че в света все още има роби? Давали ли сте си сметка, че кулинарните капризи на едни благоденстващи общества предизвикват социални кризи в селските райони на Перу и Боливия? Осмисляли ли сте мащаба на Колумбовия обмен и въобще имате ли идея какво представлява той? Имате ли представа защо хората обичат да разделят пространството вместо да го обединяват? Това са част от въпросите, на които ще намерите отговор в тази книга. Допълнително ще се сдобиете и с куп нови любопитни географски знания, които несъмнено ще разширят кръгозора и възприятието Ви за света. Стремглавото развитие на технологиите и свободният обмен на информация през последните десетилетия ни помагат да опознаем разнообразието на света все по-лесно и все по-пълноценно. Непрекъснато откриваме нови аспекти на шарения свят по отношение на природата и човешките общества. Колкото повече научаваме за света, толкова повече ни предстои да откриваме за него.
В тази книга са разгледани 10 аспекта на географията, които имат връзка с историческото, политическото, културното и икономическото развитие на човешкото общество. Заглавието си книгата дължи на това, че обхваща тематични области, които рядко се изучават задълбочено или въобще не се коментират в училищното географско образование. В „уроците“ са отразени редица куриозни факти, които правят силно впечатление. Твърди се, че най-необикновените преживявания и информация в живота се запомнят най-лесно и най-трайно. Пожелавам ви да намерете своите необикновени географски истории, които да разкажете и на други любознателни хора.
Авторът

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Музиканти от Доленския район в Словения

ггф