Практическо обучение-уебинар „ГИС в училище“

Във връзка с действащата програма за достъп до ГИС софтуер в училищата, имаме удоволствието да ви поканим на безплатен уебинар, който да подпомогне учителите с идеи и материали за успешен старт на новата учебна година. Програмата ще обхване голям набор от теми, подходящи за преподавателите по география (включително профилирана подготовка), история, биология, информационни технологии и други предмети.

Заповядайте на образователния ни уебинар, за да:

  • Придобиете нови знания и умения  в сферата на Географските информационни системи;
  • Намерите ресурси, идеи и съвети за използване на ГИС в часовете;
  • Разберете как да използвате няколко лесни ГИС приложения, с които да създавате вълнуващи уроци, независимо в кой клас преподавате;
  • Видите демонстрации, които ще са полезни за Вашите проекти в ArcGIS StoryMaps, Survey123 и др.;
  • Научите какви са ползите и добрите практики от прилагането на ГИС в класната стая за вас и вашите ученици;
  • Зададете вашите въпроси и да получите конкретни отговори.

Уебинарът ще се проведе на две дати с едно и също съдържание, като всеки може да избере дата в зависимост от своята заетост:

Регистрацията за участие е безплатна.

Екипът по програмата отново ще отговаря на въпроси на живо в онлайн чат. Ако желаете може да ги зададете предварително на имейл: schools@esribulgaria.com

В рамките на събитието ще бъде направена демонстрация на начина на управление на училищната организация в платформата ArcGIS Online и администриране на потребителите в нея. Ще бъдат представени новите материали и готови учебни ресурси, налични в сайта на програмата, достъпни на български език и директно приложими в различни дисциплини. Обучението ще разгледа и няколко лесни за работа ГИС инструмента в помощ на преподавателите по география, история, биология и други предмети. Ще бъдат представени предстоящите събития, инициативи и обучения, подходящи за представителите на образованието.

На финала присъстващите ще получат сертификат за участие. 

„ГИС в училище“ е инициатива на Есри България, реализирана в училищата в България съвместно с Министерството на образованието и науката. Тя цели да бъде осигурен достъп до ГИС софтуер за учебни цели на българските училища, така че обучението у нас да отговаря на съвременните очаквания на учениците, технологичните им способности и потребностите на цифровото общество. Повече информация ще откриете на https://bit.ly/3CK3769 .

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф