Полеви определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток

Първото българско издание на най-успешния определител в Европа дава цялата информация, необходима за определяне на всички видове птици, по всяко време на годината, ареал, местообитание, обаждания и песни. Към описанието на всеки вид са представени карта на разпространение и илюстрации, показващи оперението на видовете в основните фази и състояния (мъжки, женски, полово незрели, в полет, кацнали, хранещи се и др.).
 
 
Всяка група от птици включва въведение, което обхваща основни въпроси, свързани с наблюдението или определянето им: как се организира наблюдение на птици в морето, как се различават хищните птици в полет, кои патици-хибриди могат да бъдат объркани с основните видове. Тези и много други въпроси при наблюдението на птиците намират своите отговори в книгата.
 
 
Комбинацията от кратките и точни текстове, актуалните карти за разпространението и превъзходните илюстрации, прави тази книга изключително полезен полеви определител, ценен за всяка библиотека и неизменен спътник в пътуванията на всеки природолюбител.
 
 
 
 

Публикувано от Анонимен (непроверено)

Сподели

Снимка на деня

Старият град в Созопол

ггф