Петото издание на „Куизът на Географ БГ“

На 22.05 се проведе петото издание на „Куизът на Географ БГ“. Мястото на неговото провеждане за пръв път бе на различна локация. Поради независими от нас обстоятелства се наложи да променим местоположението на събитието в последния момент, а наш любезен домакин се оказа емблематичната аудитория 252 в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Аудиторията е посветена на Анастас Иширков - пионерът в географската наука у нас, като по този начин средата пасна идеално на наличния географския дух.

В куиза взеха участие 13 отбора, в които имаше общо 61 души. Сред участниците имаше множество ученици, студенти, преподаватели и други приятели на географията. Събитието отново донесе топли и приятни емоции, а най-важното е, че всеки си тръгна с нови знания. За пръв път мероприятието бе отразено от медиите, като за това основна роля има студентът по журналистика Петър Желев. Той и екип на Българската национална телевизия заснеха основните моменти от географската вечер. 

Отборите премериха сила в пет кръга, а в крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:

 

Под прожекторите отново се оказа отборът на „Черните птици”. Отборът, който твори история в „Куизът на Географ БГ“. Това бе тяхната четвърта победа в общо петте издания досега. Забележителното беше, че този път победата беше още по-изразителна. Тя дойде с рекордните в историята 87 т., което е с цели 6 повече от досегашния максимум. Бе изравнен и рекордът за най-голяма разлика между първия и втория, като отново тя бе 6 точки. Този път среброто грабна  „Retired geographers“, за които това бе трето участие и първо в тройката. Момчетата от отбора завоюваха 81 т., което във всяко друго издание би им било достатъчно за да спечелят кузиа или поне да играят дузпи за първото място. На трета позиция се настани отборът на „Geogeeks“, които с впечатляващите 80 т. отново се завърнаха сред първите отбори. Трбява да отчетем още доброто представяне на „8-то море на Единбург”, които за пети пореден куиз завършват в първата петица. Забележително бе и представянето на отбор „Парадокс“, които дебютираха с пета позиция в крайното класиране.

Още едно първо място за „Черните птици“
Отбор „Retired geographers” с наградата за второ място
„Geogeeks” с поредното си качествено представяне

Ето как изглежда и горната половина на вечната ранглиста към този момент:

За победителите имаше различни награди, но най-важен бе споменът, както и новите емоции от интелектуалната забава. Благодарим на всички за участието във това издание на „Куизът на Географ БГ“. Благодарим и на всички, които участваха в организацията по провеждането на куиза. Скоро ще се срещнем отново! Следете сайта на Географ БГ за информация относно следващия куиз. 

Очакваме Ви!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф