Отворена ГИС конференция 2024

Отворена ГИС конференция 2024

През следващата седмица предстои да се проведе отворена ГИС конференция. Нейният фокус ще бъде насочен върху използването на свободни географски информационни системи, отворени пространствени данни и отворени методи в дистанционните изследвания. Конференцията ще се проведе на 12 март, вторник, в Зала 1 на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Конференцията ще се състои от представяния, изрично свързани с отворени и свободни географски технологии. Всяко представяне ще се вмества в твърди 15 минути и ще бъде последвано от 5 минути дискусия по темата. Езикът на конференцията ще бъде български, неформален, лесноразбираем и не строго академичен. Събитието като формат, замисъл и цели ще наподобява на добре установената практика на FOSS4G, ежегодната конференция за отворен геопространствен софтуер, организирана от OSGeo. Целевата група пък включва всякакъв тип заинтересовани - професионалисти, студенти и ентусиасти.

Необходимо е попълване на кратък формуляр за предварителна регистрация за събитието, тъй като капацитетът на залата е ограничен (до 100 човека). Когато броят на участниците надвиши капацитета на залата, ще поставим предупреждение, че местата са изчерпани и не гарантираме възможността за присъствие на събитието. РЕГИСТРАЦИЯ.

В конференцията ще участват доц. д-р. Евгения Сарафова, която е съосновател на Географ БГ и преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет, както и Кристиан Кирилов и Иван Иванов, които освен специалисти в тематиката са и неизменна част от екипа на Географ БГ. В събитието ще участват още множество лица, като повече информация за конференцията, програмата и лекторите може да откриете ТУК.

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Пролетна панорама към Пирин от село Добърско

ггф