Онлайн сесия: обучение за учители по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“

СНЦ „Български географски портал – Географ БГ“ организира поредица от еднодневни квалификационни обучения за учители по География и други природни науки в рамките на проекта „Наука, арт и технологии в образованието“, реализиран чрез подкрепата на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот” в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

За кого е полезен курсът?

Обучението е предназначено за учители по география и други природни дисциплини (Биология, Човек и природа и др.), преподаващи в 3., 4., 5., 6., 7. клас в училищата на територията на Столична община. Учители от населени места, извън рамките на общината, също могат да се запишат и да участват в обучението при наличието на свободни места за отделните дати на провеждане.

Кога и какво ще се случи по време на курса?

Обучението по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“ включва три модула: 

– теоретичен модул (3 часа) – с лектори д-р Димитър Желев и докт. Теодора Димитрова;

- практически модул (3 часа) – под ръководството на докт. Теодора Димитрова;

- самостоятелен модул (3 часа) – самостоятелна работа в след обучението.

В рамките на обучението учителите ще имат възможността да повишат своята професионална квалификация чрез усвояването на разнообразни подходи и полезни практики в интердисциплинарното съчетаване на науката, изкуството и технологиите в учебния процес с цел подобряване на работата в клас и развиването на извънкласни дейности. Като част от обучението учителите ще получат набор от разработени идеи за практически занимания, тематично обвързани с учебния материал в основното образование.

Какви са условията за участие?

Две онлайн обучителни сесии (с едно и също съдържание) на обучението по проекта „Наука, арт и технологии в образованието“ ще се проведат на 10 и 11 октомври 2020 г.  с начален час 10:00 ч. и е напълно БЕЗПЛАТНО. Обучението не носи квалификационни кредити по програма, акредитирана от МОН. Всеки участник ще получи сертификат, удостоверяващ обучението му по проекта, който по-късно може да представи в РУО за признаване на квалификационен кредит.

Как да се запиша за участие и докога е срокът?

Попълнете формата за записване, като се запишете за предпочитаната от Вас дата. Максималният брой за участници в група е 50 души. При запълване на тази бройка ще бъде деактивирана формата за записване на съответната дата. 

ВАЖНО!!! Ако вече сте били предварително записани за сесията преди публикуването на тази новина, не е необходимо да се записвате отново!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф