Обучение за учители по география „Климатичните промени и географското образование“ част от Европейска нощ на учените

За обучението:

Обучението „Климатичните промени и географското образование“ е предназначено за учители по география и икономика с мотивация за професионално развитие и обогатяване на дидактическия инструментариум с цел повишаване на ангажираността на учениците към проблематика, свързана с глобалното затопляне. Съдържанието на обучението акцентира върху примери за иновативни класни и извънкласни дейности, посветени на климатичните промени и енергийната ефективност. Тематиката е изключително подходяща за учителите, преподаващи География и икономика в 5., 6. и 7. клас. 

Водещ на обучението ще бъде Теодора Малинова-Димитрова, преподавател по география и природни науки и автор на учебни помагала, свързани с екологичното образование на учениците. Обучението е безплатно и не носи квалификационни кредити.

Събитието се организира съвместно от Географ БГ, Българско географско дружество, Община Бургас и СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас. 

Време и място на провеждане: 

27 септември 2019 г., петък, от 16:30 до 17:30 ч. в СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас.

Регистрация за участие

Заявки за участие в обучението се получават на e-mail: hello@geograf.bg до 25 септември 2019 г., сряда. 

За проекта и програмата в Бургас

Иновативният проект Refresh е финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“, Договор No 818879. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света.

В рамките на деня в Бургас ще се случат още редица събития, посветени на науката. Вижте програмата!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Централните части на град Хива, Узбекистан

ггф