Обръщение от Организационния комитет на Българския географски фестивал

Уважаеми приятели на Географията,

Нашата наука е предопределила да бъдем оптимисти и това е причината да изчакаме повече време, за да вземем решение за отлагане на шестото издание на Българския географски фестивал, който трябваше да се проведе от 8 до10 май т.г. във Велико Търново. Съгласно нашия граждански дълг се съобразяваме с обстоятелствата около удължаването на извънредното положение в Република България до средата на месец май 2020 г., с разпоредбите на МОН и с въведените ограничения за провеждане на масови мероприятия. 

Както и при останалите пет фестивала, получихме подкрепата и желанието за участие на много ученици, студенти, преподаватели, учени и приятели на географията.

Благодарим и на уважаемите спонсори, с които вярваме, че ще продължим съвместната ни дейност.

Всички представени до момента материали по обявените конкурси ще бъдат взети предвид при бъдещото провеждане на Фестивала.

Географската наука прави прогнозни сценарии за развитието на даден процес или явление, но в нито един от тях не се предвижда преустановяване на съществуването на нашия фестивал.

Вярваме, че скоро това глобално бедствие ще отмине и ще намерим сили да продължим напред с повече опит и увереност. Своевременно ще преценим възможността и ще определим други дати за провеждане на шестото издание на фестивала в рамките на 2020 или 2021 г. в зависимост от ситуацията в България.

Бъдете здрави и уверени, че ни чакат още много приятни и ползотворни географски срещи!

проф. д-р Румен Пенин,
Председател на Организационен комитет

на Български географски фестивал

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф