Образователните дейности на Географ БГ през април 2018

Април 2018

Добрата връзка с читателите, партньорите и приятелите на Географ БГ е важна за нас. Ето защо и този месец споделяме по-подробно за нашите образователни дейности. И така през месец април успяхме да се насладим на организирането и провеждането на Българския географски фестивал - Русе 2018; посетихме няколко училища в София и Русе; организирахме детски научни работилници и участвахме в обучение по европейски проект. Най-важното успяхме да се срещнем със стотици деца и десетки учители в различни части на страната. Същевременно придобихме и ценен международен опит.

Географски фестивал 2018, Русе

Най-значимото събитие за нас бе четвъртото издание на Българския географски фестивал. В два слънчеви пролетни дни Русе приюти стотици ученици и учители от цялата страна, които взеха участие във фестивала. Очаквайте в близките дни публикуването на състезанията от фестивала и отличените творби в националните географски конкурси. Тази година програмата на фестивала бе още по-богата и разнообразна.

Програма на Географ.БГ

NOVA TV: Фестивал на географията събра стотици ученици на едно място

БНТ: Над 500 участници събра в Русе Българският географски фестивал

Фестивалът в Русе - истински празник за географското образование

Още снимки от фестивала тук и тук

Гостуване в училища

През април месец нашият екип гостува и в няколко училища, където имахме образователни събития на български и английски език – 69 ОУ „Димитър Маринов“ в София, Англо-американското училище в Панчарево, СУПНЕ „Фридриф Шилер“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе. В учебния корпус на Музейко имахме две научни работилници с най-малките ни приятели.

Снимка на екрана от представянето в Англо-американското училище в Панчарево
Снимка на екрана от представянето в Англо-американското училище в Панчарево
Снимка на екрана от представянето в Англо-американското училище в Панчарево
Димитър Желев в 69 ОУ „Димитър Маринов“ в София
СУПНЕ „Фридриф Шилер“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе
СУПНЕ „Фридриф Шилер“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе
Работилница в Музейко в София

Международно участие

В края на месеца Димитър Желев, съосновател на Географ БГ, взе участие в обучителното пътуване до Швеция по проекта „Трансфер на иновативни практики за повишаване на социалното въздействие от дейността на социалните предприемачи“, реализиран от българския офис на Reach for Change. По време на пътуването бяха посетени няколко организации и споделени работни пространства, чиято основна мисия е развитието на социалното предприемачество.

През април месец обновихме нашия сайт. Той е вече с нова визия и функционалности. Не пропускайте да го разгледате подробно.

След поредния ползотворен месец, изпълнен с география, вече работим по нашите образователни дейности през май!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Районът на село Резово

ггф