Най-трудните преходи до училище в света

Началото на учебната година може да е удоволствие (или ужас) за милиони деца по целия свят. Важно е обаче да не забравяме, че в някои части на света дори основното образование може да бъде голям лукс. Някои от децата трябва да поемат по най-опасните пътища в света, за да получат образованието, което някои от нас може да приемат за даденост. Ако отиването на училище в по-богатите страни е скучно, за тези деца това е шанс за по-добро бъдеще. Показваме ви колко решителни могат да бъдат някои деца, когато става въпрос за получаване на образование.

Според ЮНЕСКО напредъкът при постъпване на деца в училища в страни от третия свят се е забавил през последните няколко години. Териториите, в които липсват подходящи пътища, често могат да се наводнят, което прави  условията за достъп на децата до образование още по-трудно. Опасните пътеки и препятствията по пътя към училище са една от основните причини много деца по света да решат да се откажат от образование.

Решението може да изглежда просто: изградене на пътища и мостове, купуване на автобуси и наемане на шофьори. Липсата на средства и природните бедствия в много страни затруднява решаването на тези проблеми, което би предоставило образование на повече деца.

Петчасово ходене в планината по широка 30 cm пътека до може би най-отдалеченото училище в света, Гулу в Китай.

Ученици, катерещи се по необезопасени дървени стълби, село Джан Джиаван в Южен Китай.

Деца на път към интернат през Хималаите, Занскар, Индия.
Ученици преминават през повреден въжен мост в Лебак, Индонезия. След като от „Ройтерс“ публикуват снимките, PT Krakatau Steel – най-голеият производител на стомана в страната построи нов мост, по който учениците да преминават.

Деца се придвижват по 800-метрово стоманено въже, на 400 m над река Рио Негро в Колумбия.

На училище с канута в централната част на остров Суматра, Индонезия.
Момиче язди бивол напът към училище, Мианмар
На училище с тук-тук в Белданга, Индия.
Ученици пътуват върху покрива на дървена лодка във водите край остров Самосир в езерото Тоба, остров Суматра, Индонезия.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Поглед към Айфеловата кула в ....Токио

ггф