Национален конкурс за учители: за добра педагогическа интердисциплинарна практика (дейност, проект): „Географията и другите науки в един урок”

Поредната конкурсна надпревара от програмата на Българския географски фестивал 2024 г. е посветена на учителската общност. Националният конкурс за учители търси да отличи най-качествените и иновативни педагогически интердисциплинарни практики или проекти.

Какъв е форматът?

Всеки участник може да сподели своята осъществена практика чрез едно или няколко предпочетени средства:

- текстово описание (до 3 стандартни страници);

- снимки (до 30 снимки) или презентация;

- видео и аудио съдържание (до 10 файла);

- интернет линкове (ако става дума за уеб продукт на дейността, без ограничение);

- други подходящи средства.

Крайният срок за изпращане на материалите за участие е 14 април 2024 г., неделя. Авторските материали за конкурса, имената и данните за месторабота изпращайте на geografski.festival@gmail.com. Текстовите материали трябва да са приложени в .doc/.docx файл. 

Какви са критериите?

Педагогическите практики в надпреварата ще бъдат оценявани по следните критерии:

- оригиналост на идеята и изпълнението;

- образователен ефект спрямо децата;

- емоционално въздействие върху децата;

Най-добрите педагогически практики/дейности ще бъдат определени от жури на Географ БГ. Победителите ще получат специални грамоти и специални географски награди, а най-добрите проекти ще бъдат споделени подробно в сайта на Географ БГ. Екипът на Географ БГ ще окаже редакторска помощ при публикуването на отличените материали. Всички подадени предложения, ще бъдат систематизирани в общ информационен ресурс. Мисията на конкурса е да популяризира преподавателските дейности по география, да стимулира учителската креативност и да осигури среда за обмен на идеи.

Пълните условия за участие прочетете ТУК.

Победители 2023 г.

Победители 2022 г.

Успех, дами и господа Учители!

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Поглед над град Щип

ггф