Международно състезание „Карстът - последното „бяло петно“ на планетата Земя“

На вниманието на:

Педагози, ученици, служители в образованието, карстолози, спелеолози

и всички, които имат интереси към карста 

Уважаеми преподаватели,

Уважаеми ученици,

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви представим новото международно състезание „Карстът – последното бяло петно на планетата Земя”. То се организира за ученици на възраст от 16 до 19 години, които имат трайни интереси към карста и към изследователската работа на терен.

Състезанието ще се проведе под егидата на ЮНЕСКО. То е поредна международна инициатива от специализираната образователна стратегия ProKARSTerra-Edu, разработвана в международно сътрудничество от Експерименталната лаборатория по карстология на НИГГГ-БАН.

Състезанието е различно от провежданите по света международни състезания и олимпиади и се надяваме да предизвика вашия интерес и желание да се включите в неговото първо издание. То ще се проведе в България, в класически карстов район.

Научете повече за състезанието от неговия сайт: http://prokarstterra.bas.bg/sci-competition. Моля, разпространете тази информация и до ваши колеги и приятели.

Нека заедно да дадем успешно начало на една нова и вдъхновяваща иновативна форма за образование за/чрез карста. Очакваме ви през август в Тетевен.

От името на организаторите -

Петър Стефанов

За контакти: psgeo@abv.bg  или  sci-comp@abv.bg

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Паметникът "Шипка" в Стара планина

ггф