„Куизът на Географ БГ“ vol. 6

„Куизът на Географ БГ“ vol. 6

„Куизът на Географ БГ“ се завръща и през юни за да съберем отново феновете на географското познание и любителите на интелектуалните предизвикателства. Шестото издание на куиза ще се проведе на 26 юни 2024 г., сряда, от 19:30 ч. в ауд. 252 на СУ "Св. Климент Охридски" (Ректорат, Северно крило, ет. 2).

Напомянме, че „Куизът на Географ БГ“ е ежемесечно събитие с кауза - набраните средства от таксите за участие ще се използват за покриване на разходи при организирането на Българския географски фестивал. Таксата за участие е 5 лв. на човек. В един отбор могат да се запишат максимум до 6 души. Няма възрастово ограничение за участниците. 

Регламентът на куиза е следният:

В първи кръг ще има 10 въпроса от затворен тип, докато във втори кръг ще има 10 с отворен отговор. Третият кръг пък ще бъде тематичен, като темата се съобщава предварително, а четвъртият рунд ще се състои от различни загадки с мултимедийни файлове (видеа, музика, картини и т.н.). Последният кръг сме нарекли „Професорският кръг“, защото въпросите ще бъдат съставени от проф. Румен Пенин.

Максималният брой точки на куиза ще бъде 100, а за победителите ще има интересни награди.

Тематичният кръг за предстоящото издание ще бъде „Световна кухня“.

Регистрацията за участие става чрез попълване на регистрационната форма. Всеки отбор ще получи потвърждение за успешна регистрация. Напомняме, че след всяко издание се актуализират различни ранглисти на база изминалите кузиове, затова съветваме да записвате отборите си с използваните от вас имена в предходните издания. 

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф