Коледен куиз на Геолого-географския факултет

На 18 декември (вторник) се проведе Коледният куиз на Геолого-географския факултет, организиран от Факултетния студентски съвет към Геолого-географския факултет на Софийския университет. Събитието се проведе в „Яйцето“ и събра студенти от различни специалности на факултета и от други факултети, както и преподаватели в Геолого-географския факултет.

Инициативата за организирането на това мероприятие идва от студентите от Факултетния студентски съвет и по-точно от Георги Георгиев (студент 3. курс, специалност Регионално развитие и политика) и Цветелина Младенова (председател на ФСС към ГГФ и студент 3. курс, специалност Регионално развитие и политика).

Приветствено слово на откриването на събитието бе произнесено от декана на Геолого-географския факултет – проф.д-р Филип Мачев, който изказа своите най-искрени благодарности за организирането на събитието. Приветствено слово от името на Българското географско дружество беше произнесено и от гл. ас. д-р Методи Иванов.

Интересът към куиза беше голям като в него участваха 15 отбора от Геолого-географския факултет и от други факултети. Участниците трябваше да се състезават в 5 рунда и да отговорят на 100 въпроса с географска тематика и въпроси от обща култура.

Надпреварата беше голяма и победител стана отбор „Неандерталци“ (на студенти от 3. курс, специалност География) със 75 точки. Те спечелиха подаръчен ваучер на стойност 300 лв., като при връчването на наградата те обявиха, че ще дарят парите за благотворителност.

Отбор "Неандерталци" (1 място)
Отбор "Неандерталци" (1 място)

Втори остана отбор „Правистите“ от Юридическия факултет със 72 точки, а трети се нареди отбор „Туристите“ (на студенти от 1 курс, специалност Туризъм) с 56 точки.

Екипът на Географ БГ изказва благодарности на организаторите на Коледния куиз, който събра студентите на Геолого-географския факултет в навечерието на Коледните празници и се надяваме в бъдеще да бъдем свидетели на още такива инициативи!

Публикувано от dimitar.yanakiev

Сподели

Снимка на деня

Над магистрала "Струма" в района на Бобошевската котловина

ггф