Изследовател планира да живее в капсула на върха на топящ се айсберг

Сега той планира да се засели на айсберг за една година или докато ледената планина се стопи. Според информация на списание Outside Белини ще живее в алуминиева сфера, която е разработена като убежище срещу цунами. 
 
 
Капсулата е с диаметър 3 m. Замисълът на създателите й, сред които има бивши служители на Boeing и американската Национална администрация по океаните и атмосферата, е тя да служи като спасителна капсула за десет души заедно със запаси от храна, вода и кислород. Компанията предлага и по-малка версия за двама, но Белини е избрал десетместната, като ще я приспособи за живот върху айсберг. Той ще отстрани 9 седалки и ще я оборудва с вятърен генератор, соларни панели, Wi-Fi, сгъваемо легло и радиопредавател за спешни случаи. Ако айсбергът се стопи или преобърне, Белини би трябвало да остане невредим в плаващата капсула до идването на спасителен екип. 
 
 
Изследователят се надява проектът му да привлече общественото внимание и да направи хората съпричастни към проблемите, свързани с топенето на ледниците и увеличаването на морското равнище вследствие на климатичните промени.
 
 
Източник: ИА Фокус
 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Родният дом на империатрица Жозефина - жената на Наполеон Бонапарт , о-в Мартиника

ггф