Интерактивни карти на ESRI разказват истории от Сочи

Интерактивни карти на ESRI разказват истории от Сочи

ESRI, водещата компания за Географски информационни системи (ГИС) в света, представи по повод XXII-те Зимни олимпийски игри в Сочи серия интерактивни географски карти, базирани на приложението Storymap и технологичната платформа ArcGIS. Картите дават статистическа информация, служат за туристически гид и разказват истории.
 
На сайта Winter Olympics Live Medal Tracker не само делегираните спортни журналисти, но и всеки почитател на зимните спортове, има възможност да проследи върху картата на света в реално време спечелените медали и в кой спорт са те.
 
С помощта на Sochi Olympic Venues потребителите могат да посетят всички спортни съоръжения в Сочи, общо 11 на брой, да се запознаят с капацитета им и игрите, които се провеждат в тях…и то без зрителите да напускат местата си пред екрана на своя компютър. Картата е разработена благодарение на предоставените висококачествени зимни сателитни снимки на района от направлението за отбрана и космически изследвания на Airbus Group – Airbus Defencе and Space.
 
Интересът към скандалните епизоди, свързани с олимпийските игри провокира ESRI да създаде и картата Оlympic Controversies, Scandals and Stardom. Тя разказва 20 истории за бойкоти, дискриминация на жените, допинг скандали, насилие и корупция от първите игри в древността до днес.

Публикувано от Анонимен (непроверено)

Сподели

Снимка на деня

Дъждовна Венеция, Италия

ггф