Художник събра цялата Вселена в едно изображение

Избражението показва всичко - от Слънцето до галактиката Андромеда и плазмата, оставена преди милиарди години от Големия взрив.
Проектът се базира на логаритмични карти, съставени от учени от Принстънския университет в САЩ и фотографии, заснети от сателити на американската Национална космическа агенция (NASA). Логаритмичните карти правят възможна визуализацията на огромни пространства.
 
 
В центъра на творбата сияе Слънцето, а около него се виждат планетите от Слънчевата система. Будаси е уловил външните пръстени на Млечния път, Пояса на Кайпер, Облака на Оорт, звездата Алфа Кентавър, съзвездието Персей, съседни галактики и космическата микровълнова радиация, останала от Големия взрив. Художникът е завършил творбата си с плазмата, произведена също от Големия взрив.
 
 
 
 
Изследователите от Принстън са създали картите си, използвайки данни от проучване, извършено с 2,5-метров широкоъгълен оптичен телескоп в обсерваторията Апачи Пойнт” в щата Ню Мексико. Детайлните триизмерни карти включват над 3 милиона астрономически обекта, според статия в Science Alert. Проучването е измерило изображенията на десетки милиони галактики и е определило триизмерните позиции на приблизително 500 хиляди обекта.
 
 
Смята се, че най-древните фотони, които са изследвани от хората са пропътували между 45 и 47 млрд. светлинни години от раждането на Вселената или Големия взрив. Това означава, че широчината на Вселената, която познаваме е около 93 млрд. светлинни години.
 
 
Източник: ИА Фокус
 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Музиканти от Доленския район в Словения

ггф