Хиляди птици загинаха в резултат на новогодишните фойерверки в Рим

Стотици птици загинаха в резултат на новогодишните фойерверки в Рим. Кадри от улиците в близост до главната жп гара на Рим показват стотици птици, предимно скорци, разпръснати безжизнени по земята.

Източник: OIPA Internation

Причината за смъртта не е била ясна, но Международната организация за защита на животните (OIPA) заяви, че е свързана най-вече с особено шумното посрещане на Нова година причинено от изстрелването на фойерверки в квартал, който е предпочитан от птиците за гнездене.

Възможно е да са умрели от страх, да са се блъскали едни в други или да са се удряли в сгради, прозорци или електропроводи, както е възможно и да са загинали от получаване на инфаркт.

Фойерверките всяка година причиняват стрес и нараняване, както на диви, така и на домашни животни. Необичайната концентрация на смъртни случаи на птици стана въпреки забраната на лични фойерверки в Рим, която беше широко игнорирана, дори и комендантският час в 22 часа за ограничаване на COVID-19.

От Международната организация за защита на животните призоват за забрана на продажбата на нестинари и фойерверки за лична употреба, позовавайки се на заплахата за животните.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Вулканът Килиманджаро от самолет

ггф