HERE Technologies за поредна година извършва мащабно заснемане на пътищата и селищата в страната

HERE Technologies, глобалният лидер в предоставянето на картографски бази данни и локализационни услуги за поредна година извършва мащабно заснемане на пътищата и населените места в страната. Традиционно приоритет с ежегодна актуализация са били и продължават да бъдат републиканските пътища, големите градовете, както и черноморските и планински курорти в страната. Тази година, наред с 50 % от републиканската пътна мрежа или над 10 хил. км., предмет на актуализация са и повече от 150 града с население над 10 хил. души и над 2000 села с постоянно население повече от 100 души. Заснемането ще продължи да края на месец ноември.

Картата на HERE имплицитно съдържа почти 200 атрибута и по необходимост и с оглед на предоставяне на максимално актуална информация на крайните потребители, тези данни са в процес на непрекъсната актуализация. Глобално всеки ден в картата на HERE се извършват милиони промени от над 9000 служители разположени в 56 страни по света. Автомобилният автопарк наброява 450 HERE True cars, оборудвани с Lidar системи, 360-градусови камери и прецизен до сантиметри GPS. HERE True cars всеки ден изминават повече от 100 хил. км. в различни страни и събират над 28 TB данни. Крайните продукти и услуги на HERE намират приложение освен в традиционния за компанията автомобилен сектор, така и в сектори транспорт и логистика, медии и телекомуникации, публичен сектор и др. За поредна година някои от най-престижните изследователски агенции, като Strategy Analytics, Omdia и Counterpoit Research отреждат 1-во място в света на локализационната платформа на HERE, пред тези на Google, OSM, Map Box, TomTom и др. Не е случаен и фактът, че вградените навигации на 4 от 5 автомобила в западна Европа и северна Америка използват данните на HERE.

Какво друго прави HERE в България? Ръководителят на екипа на HERE България Александър Тодоров, сподели пред Географ БГ и за възможността всеки желаещ да се включи в глобалната мрежа от съмишленици регистрирани в уеб базираната, crowdsourcing програма Map Creator - https://mapcreator.here.com, където могат да споделят информация, да предоставят обратна връзка за неточности и грешки, както и директно да извършват промени в приложението. Всички промени подлежат на валидация от HERE и след успешно преминаване на контрол по качество, биват интегрирани в картата. Също така в процес е и сътрудничеството на HERE с друга отворена картографска платформа Mapillary - https://www.mapillary.com/. Двете компании споделят една и съща концепция за дигитално картографиране на света и предоставяне на свободен достъп до актуални картографски приложения и услуги. В момента в редица страни по света, включително и в България, чрез мобилното приложение на Mapillary, крайни потребители събират снимков и видео материал, които в последствие също се използват за обновление и поддръжка на картографските данни.

Всеки, който се интересува от кампанията, може да се свърже и да получи допълнителна информация с екипа на HERE България на имейл адрес: mapsbulgaria@here.com

Източници:
www.here.com
https://www.here.com/strategy-analytics-report-2021
https://www.here.com/omdia-2020-platform-report
https://www.here.com/company/press-releases/en/2020-08-04

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Вулканът Килиманджаро от самолет

ггф