Гласувайте и подкрепете Географ БГ в Промяната!

Гласувайте за нас онлайн и ни подкрепете в кампанията на Промяната, където Географ БГ участва със своята образователна дейност! Ще се радваме, ако споделите с ваши приятели и те също ни подкрепят.

ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕОГРАФ БГ ТУК!

 
 
Евгения и Димитър: „България заслужава бъдеще с умни и знаещи деца, с деца, които могат”.
Те са Евгения и Димитър. Мечтаят за науката от деца, а днес, вече учени, мечтаят да запалят децата по науката!
 
Евгения е доктор по Дистанционни изследвания на Земята и планетите, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на „Географ БГ”.
 
Димитър е доктор по Физическа география и ландшафтна екология, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на „Географ БГ”.
 
Евгения има професионален опит в големи международни компании, свързан с географски информационни системи, цифрова картография и приложение на сателитни данни в различни стопански сектори.
 
Димитър е участвал в редица национални и международни географски експедиции и проекти с екологична насоченост, автор на десетки научни и научно-популярни статии. През януари 2016 г. Димитър е част от селекцията на вестник „Капитал” „Випуск 2016 – хора, от които очакваме”, а през октомври 2016 Евгения е включена в класацията на „Forbes България” за млади лидери „30 под 30”.
 
Димитър и Евгения завършват заедно География в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Образователният им сайт Географ БГ (www.geograf.bg) се появява на 17 февруари 2014 г. Набира популярност изключително бързо и става основен източник на географска информация за ученици, учители и студенти. В него има интерактивни образователни презентации, тестове, научно-популярни статии и др.
 
Стотици ученици, учители, студенти, научни работници и любители на географията вземат участие в организираните от Географ БГ събития: през 2015 г. - географски фестивал в Ямбол, а през 2016 г. – географски фестивал в Казанлък. Географ БГ участва в Софийския фестивал на науката, а от 2016 г. се включва и в организацията на Европейска нощ на учените.
 
През 2015 г. Димитър и Евгения създават Център за знания на Географ БГ в София. Дейността му включва провеждането на научни работилници за деца от 6 до 12-годишна възраст, научни презентации за ученици, научни пътешествия за деца и родители и много други събития, целящи да популяризират науката сред децата.
 
ИДЕЯТА
 
Мисията на Географ БГ е да популяризира науката сред децата и младежите в България и да им даде възможност да се запознаят с нейните чудеса.
 
Дали е химия, физика, география, информатика, математика за децата е важно да видят магията в науката и да разберат ползите от нея. Проектът на Евгения и Димитър ще промени живота на децата защото ще им открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области на съвременното познание.

Публикувано от dimitar.zhelev

7 Коментара - Гласувайте и подкрепете Географ БГ в Промяната!

Мария Петрова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Гласувано е! От сърце желая успех! Начинанието ви е прекрасно!!!

Джори (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Каузата си заслужава, да подкрепим тези млади хора в начинанието им!

ВТ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за екипа на Географ БГ и всички, които подкрепиха идеята за знаещи и можещи деца на България! Епичното гласуване на 30.11.2016 ще се помни дълго! Успех и на финала! Промяната е важна за бъдещето на родната география!

Димитър Митев (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Успех! Прекрасно начинание.

ГФ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Още един географски успех! И официално: "След интензивна кампания за онлайн гласуване, най-голям брой гласове събраха Живот със Синдром на Даун, ParaKids и Географ.БГ! Кампанията продължи три седмици, през които 62 236 души заявиха подкрепата си за един от петимата полуфиналисти в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА. Над три пъти повече хора гласуваха за своя фаворит тази година, в сравнение с предходното издание на инициативата. Това доказва повишения интерес и високата оценка, която обществеността дава на ПРОМЯНАТА и на вълнуващите проекти на тазгодишните полуфиналисти."

РП (непроверено) February 08, 2017

Отговори
ЧЕСТИТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ!!!

БГФ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Празникът на Свети Николай Мирликийски Чудотворец потвърди прекрасната новина: "Изненада поднесоха двете Журита, които оценяваха финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 - тази година победителите са двама! Географ.БГ и ParaKids.си поделят първото място в третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация “Промяната” (част от мрежата на Reach for Change)." Поздравления и попътен вятър!

Сподели

Снимка на деня

Първият щанд на Географ БГ за участие в Софийския фестивал на науката през 2015 г.

ггф