Географската общност в България в защита на катедрата по география в Шуменския университет

От няколко седмици академичните географски среди следят отблизо назидателния произвол, насочен към преподаватели от Катедра "География, регионално развитие и туризъм" към Факултета по природни науки на ШУ "Еп. К. Преславски". Катедра, която Ректорът на университета се е заел еднолично да закрие при грубо нарушение на елементарни административни, правни и морални норми. Още през есента споделихме за изключително притеснителна тенденция в Шуменския университет, която е в основата на настоящата институционална криза

Споделяме с вас сигнала на членове на Катедра "География, регионално развитие и туризъм" на Шуменския университет до НИГГГ на БАН. В последствие споделяме реакцията на Българското географско дружество и на Асоциацията на професионалните география и регионалисти. В допълнение прилагаме линк към медиен репортаж и най-важното - линк към онлайн петицията в подкрепа на Катедрата. 

Географската общност на България категорично застава зад колегите от Шуменския университет и справедливата им борба за запазване на катедрата "География, регионално развитие и туризъм".

Отворено писмо от преподаватели в Шуменския университет:

ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКО ГЕОГРАФСКО ДРУЖЕСТВО:

ПОЗИЦИЯ НА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГЕОГРАФИ И РЕГИОНАЛИСТИ:

Линк към онлайн петицията в подкрепа на Катедрата

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Поглед към най-високият връх на Тасос - Ипасрио

ггф