Географска среща с проф. д-р Румен Пенин и неговите фотографии в читалище „Заря” гр. Хасково

Ученици, учители и родители разгледаха впечатляващите снимки от многобройните пътешествия на проф. Пенин. Те събудиха у посетителите желанието да изследват, пътуват и откриват за себе си красотата на различните култури.

Община Хасково посрещна топло проф. Пенин. Беше му връчен почетен знак на общината. Той откри своята изложба, изразявайки желанието си тя да събуди въображението на присъстващите и да ни представи неизброимите възможности, стоящи пред нас - всеки един може да бъде пътешественик, независимо колко далеч пътува, трябват му единствено очите на пътешественик.

След откриването на изложбата гостите бяха поканени да изслушат разказа на проф. Пенин за пътуването му в Индонезия. Залата на читалището се изпълни с близо 600 ученици от почти всички училища в града.

 
 
 
 
 
Професор Пенин разказа интересни истории от приключенията си в азиатската страна. Забавни случки, проблемни ситуации и любопитни факти бяха съпроводени от уникални фотоси. Преживяванията на професора оживяха пред очите ни и обрисуваха красивия и необикновен свят на една далечна култура. Публиката прие разказа въодушевено, задаваха се въпроси, а накрая проф. Пенин беше аплодиран на крака. Срещата с професора и неговата изложба бяха истински празник за любителите на географията в Хасково.
 
 
Организационен комитет с ръководител 
преподавателят по география Дарина Влайкова
Гимназия за преподаване на чужди езици "Проф. д-р Асен Златаров", 
гр. Хасково
 

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Над Седемте рилски езера

ггф