Географите от цяла България се събират на фестивал в Казанлък

Участие са потвърдили неколкостотин участници от цялата страна. Откриването е в събота от 12:00 ч в Дома на културата „Арсенал”. Богатата фестивална програма включва редица научнопопулярни географски презентации („Географията като приключение и пътешествие: Пътуване на изток...” – проф. Румен Пенин, „Имиграция и демографски промени в Европа” – доц. Георги Бърдаров, „2 години Географ БГ” – ас. Евгения Сарафова, ас. Димитър Желев), ученически състезания (отборно състезание „Географиада” и индивидуално състезание „Разходка с изненади”), семинари за учители („Нови възможности пред географското образование”) и студенти („Професионална реализация с география”), изложби и др. 
 
 
Специалното за гражданите на Казанлък в петъчната вечер на 15 април 2016 г. са предвидени две предфестивални събития. От 18:00 ч в Младежкия дом публична лекция и среща с гражданите под наслов „Светът и всичко в него” ще проведе известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев. На същото място от 20:00 ч учениците на Казанлък ще могат да се повеселят на Младежка дискотека с DJ Diass. 
 
 
Председател на Организационния комитет е известният географ и пътешественик проф. Румен Пенин. Генерален спонсор на фестивала за втора поредна година е издателство „Булвест 2000”. Съорганизатори на събитието са Българският географски портал - Географ БГ, Община Казанлък, ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ - Казанлък, НГПИД „Акад. Дечко Узунов” - Казанлък, Българско географско дружество, National Geographic България, Асоциация на професионалните географи и регионалисти - клон Казанлък, Катедра „География и методика на обучението по география" на ШУ „Епископ Константин Преславски”. 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

2 Коментара - Географите от цяла България се събират на фестивал в Казанлък

Катерина Пеловска (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Искам да поздравя организаторите за идеята да продължи и след Ямбол провеждането на фестивала. Проф. Пенин и екипът му са неуморими хора отдадени на географията и съм убедена, че в Казанлък ще стане чудесен празник за децата, учителите и другите гости. Благодаря ви, че ви има и вдъхвате увереност на географите у нас, че науката ни ще я бъде , независимо от всичко.

1 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Къде ще се проведе1-вият кръг на географиадата?

Сподели

Снимка на деня

Панорамата от кулата на Джото, Флоренция

ггф