Географ първи в подписката на гражданския инициативен комитет за изграждане на мост над река Дунав между Силистра и Кълъраш

В представителната зала на галерията присъства многобройна публика от ученици, учители, общественици и приятели на най-древната и интересна наука – Географията. Вечерта бе открита от една от емблематичните личности на културния живот на града - Цветана Цанова, председател на Общинския комитет Васил Левски”. 
 
 
Проф. Пенин разказа за своя начин на пътешествия по света и поднесе на силистренци една незабравима разходка из Индонезия, илюстрирана със стотици негови фотографии. Проф. Пенин получи поздравителен адрес от областния управител на област Силистра – г-н Стоян Бонев. На лекцията присъстваха представители на силистренската общественост начело с кмета на града – д-р Юлиян Найденов. 
 
 
В края на лекцията той награди проф. Пенин с Почетния знак на гр. Силистра, след което бе обявена Гражданската инициатива за изграждане на мост над река Дунав между Силистра и румънския град Кълъраш.  Проф. Пенин бе поканен пръв да подпише документа на инициативата, което той направи с удоволствие и с думите: Ще бъда щастлив да ме поканите и на откриването на моста в най-скоро време!”.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На другия ден проф. Румен Пенин посети СОУ Н. Й. Вапцаров” в града и се срещна с преподаватели и ученици в ритуалната зала на училището, където бе приветстван от директора г-н Калоян Нейков. Професорът изнесе изключително интересна и емоционална лекция за Бразилия и пътешествията си из тази страна. 
 
 
Благодарим за приятните и ползотворни срещи с проф. Румен Пенин и се надяваме на бъдещи такива!
 
 
От обществеността на град Силистра
 
 
 

Публикувано от dimitar.zhelev

2 Коментара - Географ първи в подписката на гражданския инициативен комитет за изграждане на мост над река Дунав между Силистра и Кълъраш

Станимира (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравлевния за колегата - проф. Пенин. Мои близки са били на лекцията му в Силистра и са силно впечатлени от професора. И аз като силистренка подкрепям тази идея и ще се включа в подписката за построяване на мост между Силистра и Кълъраш. Надявам се и други да го направят, защото това ще позволи града ни да се развие и да потръгнат нещата, които не са добре в момента. Дано кмета - д-р Найденов раздвижи икономиката на града ни. Имаме нужда от това.

Борис Калоянов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
С двете ръце съм за построяването на такъв мост! Около мостовете на такива големи реки има живот. Силистра е чудесен град и трябва да правим всичко възможно да задържим хората там, в този добруджански рай!

Сподели

Снимка на деня

Поглед от с. Добростан към магията на Родопите

ггф