Географ БГ посети Белене и се срещна с децата на града

Инициативата за гостуването на Географ БГ бе на Ели Стойкова - ръководител на клуб „География” към Общински детски комплекс - Белене. Присъстваха ученици от 8. клас на ОУ „Васил Левски” - Белене и учителката Стефка Манчева, десетокласници от СОУ „Димчо Дебелянов” и преподавателката им Руска Карлева, а третото училище в града - ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”, бе представено от ученици от 12. клас, които Ели Стойкова обучава по география. Урокът се проведе в зала 26 на Община Белене в следобедните часове на 20 октомври.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Белене е много специален град за Географ БГ, защото ние решихме да стартираме нашия Учебен център това лято и буквално часове след споделяне на идеята ни да изнасяме презентации в страната, Белене бе първият град, който ни покани. Благодаря много на Ели Стойкова и целия Детски комплекс за това! Уверявам ви, че Белене е завинаги в сърцата ни”, каза Димитър Желев. Той запозна аудиторията с река Дунав като българска и международна река, която е важна за стопанството, която помага на хората и ги обединява, но и която има своите проблеми. Множество любопитни и малко известни факти, придружени с богат снимков материал, успяха да впечатлят учениците.
 
 
Към младите географи от Белене Димитър Желев отправи покана догодина да се включат в географския фестивал, който Географ БГ ще съорганизира за втора поредна година.
 
 
Екипът на Географ БГ изразява благодарност към община Белене, към Ели Стойкова, възпитател в Детски комплекс - Белене и Диляна Спиридонова, директор на Детски комплекс, към децата и учителите по география в Белене, както и към вестник "Дунавски новини".
 
 
 
 
 
 
 
 
Белене е място, което впечатлява с природно богатство и културно-историческо наследство. Радваме се, че бяхме заедно с децата на града и си говорихме за География по време на нашата изнесена презентация! Благодарим за гостоприемството и до нови срещи! 

Публикувано от dimitar.zhelev

1 Коментара - Географ БГ посети Белене и се срещна с децата на града

ентусиаст географ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Браво!!! Очакваме ви скоро и в Добруджа! Продължавайте напред :)

Сподели

Снимка на деня

Бохинското езеро в Словения

ггф