Географ БГ на Софийския фестивал на науката 2023

Тринадесетото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 11 до 14 май 2023 г. в София Тех Парк и допълнителни дестинации. То предлага достъпни и забавни събития, които разкриват как чудесата на науката и най-новите проучвания от целия свят обогатяват живота ни, обясняват познатите явления от ежедневието ни и носят надежди за бъдещето на човечеството. Софийският фестивал на науката е празненство на науката и технологиите, с представяния на водещи български и световни учени, дискусии, демонстрации, интерактивни работилници за ученици и възрастни, интердисциплинарно представяне на взаимодействието между наука и изкуство.

За поредна година Географ БГ е партньор на събитието. От 11 до 14 май 2023 г. от 10:00 до 18:00 ч. ще можете да намерите нашия фестивален щанд, на който освен интересни атракции за децата, ще можете да откриете и нашите географски продукти - книги, атласи, постери, тениски, чаши и др. 

На 13 май са научните презентации "Скритите реки на света" (от 12:30 ч.) и "Пластмасосфера, пластмасова пандемия, пластмасова епоха" (от 17:30 ч.) на доц. Димитър Желев. В същия ден от 14:30 ч. е презентацията "Сателити на лов за горещи вълни" на д-р Евгения Сарафова.

В рамките на фестивала на 12 май от 19:30 ч. ще се проведе събитието "60 години Геолого-географски факултет – поводи за гордост и научни хоризонти". Самият ГГФ също ще има свой демонстрационен щанд в рамките на фестивалното пространство. 

Очакваме ви на Софийския фестивал на науката! Пълната програма може да откриете тук.

Фестивалът се организира от Фондация „Красива наука“ и е създаден през 2011 г. от Британски съвет и Форум Демокрит. Заедно с Министерство на образованието и науката, основен партньор на фестивала, както и многобройните институционални и корпоративни партньори, подготвяме вълнуваща и разнообразна програма от непоказвани до момента събития, посветени на някои от най-големите въпроси пред човечеството за промените в климата, здравето, космическите изследвания и търсенето на отговорите за произхода ни, както и годишнини от забележителни събития и личности.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Поглед към най-високият връх на Тасос - Ипасрио

ггф