Географ БГ на Софийския фестивал на науката

Географски щанд
 
 
За поредна година посетителите на Софийския фестивал на науката ще могат да се докоснат до нашия географски щанд в зоната Експлораториум. Приготвили сме им много изненади и забавления!
 
 
 
 
 
 
Презентации
 
Око да види без ръка да пипне
 
12 май, 16:00-17:00, Камерна зала, Подходящо за 5-7. клас
 
Невероятно е с каква скорост се развиват определени сфери на науката... Можехме ли да си представим само преди няколко години, че ще разглеждаме света или която и да е държава с помощта на Google Earth? Даваме ли си сметка колко много наука има зад едно наше „онлайн пътешествие“? Съоснователят на Географ БГ и преподавател в Софийския университет Евгения Сарафова е подготвила вълнуваща презентация за „другите“ ни очи – сателитите. Без тях много обекти биха останали невидими за нас. Време е да опознаем нашия дом – планетата Земя, през призмата на научно-технологичните постижения. 
Велики пътешествия
 
13 май, 12:30-13:30, Камерна зала, Подходящо за 5-7. клас
 
Изумително е за колко кратко време хората успяхме да опознаем изобилните природни богатства на планета. И все пак, колкото повече търсим и откриваме, толкова повече загадки се появяват пред нас. Но не е ли това движещата сила на всеки учен? Каква по-голяма мотивация за находки от мистерията около неизвестното? Какво се крие под дълбините на Антарктида, нима наистина има полупрозрачни рибки с протеин „антифриз“? Съоснователят на Географ БГ и преподавател в Софийския университет, д-р Димитър Желев ще разкаже за най-интересните новости и открития на дъното на океаните, за джунглите, дълбоките пещери и опасните вулкани.
 
 
 
Географски работилници

13 май - 13:30 - 14:30 ч. - Да си сготвим вулкан у дома" 

14 май - 11:30 - 12:30 ч. - Вулканите - страшилища, пълни с гореща лава" 

ПОВЕЧЕ ЗА СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ТУК!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Поглед към най-високият връх на Тасос - Ипасрио

ггф