Есри предоставя безплатен достъп до ГИС софтуер на студенти

Есри, световният пионер и лидер в сферата на геопространствените технологии, разширява своята образователна програма, посредством която студентите по цял свят, включително и в България, имат възможност да достъпват безплатно онлайн курсове по Географски информационни системи. Като част от програмата, Есри предоставя на студентите безплатен достъп до водещите в света ГИС софтуерни продукти от платформата ArcGIS.

Като част от програмата “Learn ArcGIS” студентите получават достъп до десетки водещи ГИС софтуерни продукти, сред които облачният ГИС софтуер ArcGIS OnlineArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране,  визуализиране и анализ на пространствени данни, както и над 20 леки професионални приложения като Survey123Insights for ArcGIS, StoryMaps  и  много други. Програмата предлага и богата база от уроци и упражнения по вид софтуер или тема. От всяко място, по всяко време и от всяко устройство студентите могат да достъпват и редица онлайн книги, издание на Есри. Всички тези ресурси са достъпни на сайта Learn.ArcGIS.com от всяка точка на света за студентите над 18 години и техните преподаватели. Уроците в платформата обхващат теми подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали.

Програмата “Learn ArcGIS“  насърчава проектното обучение чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като регионално планиране, управление при бедствия, опазване на околната среда и много други. Програмата включва и уроци по осигуряване на общественото здраве, в които се разглеждат приложни казуси, като например подпомагане справянето с пандемията от COVID-19 посредством прилагане на ArcGIS технологии по примера на университета „Джон Хопкингс“, Световната здравна организация и много други.

Българските студенти могат да се включат в програмата до 30 юни, като се регистрират на сайта https://learn.arcgis.com/en/become-a-member/, от който ще получат достъп до продуктите и услугите в сайта до 31 август 2020 г.

Есри ГИС платформата ArcGIS e световен стандарт в областта на Географските информационни системи, използвана от редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Стотици хиляди студенти използват ArcGIS всяка година, ръководени от преподаватели и изследователи както във водещи университети по света, включително  Харвардски университет, така и в България.

Публикувано от Spasimir

Сподели

Снимка на деня

Пред храма "Кандария Махадева" в Индия

ггф