Еко фест Копринка 11-14 юни 2015

Еко фест Копринка 11-14 юни 2015

Организаторите насочват усилията си за привличане на все повече хора всяка година и доброволци от цялата страна и Европа. Възрастта на участниците няма значение, макар че идват основно младежи. 
 
 
И тази година организаторите очакват край „Копринка” за четири дни да се съберат младежи от цяла България. Всичко е на доброволен принцип и в програмата са намерили място различни интригуващи дейности. Екофестът започва на 11 юни с изграждане на младежки палатков лагер. Всеки може да се включи в почистване на крайбрежието на язовира, както й водите му с лодки. В лятното кино ще се прожектират филми с екологична тематика, ще има състезание за направа на плавателен съд от ПВЦ бутилки или други събрани отпадъци, конкурс за млади таланти „Малка сцена”, дейности за ушите, очите и всички сетива: рисуване по лицето и с къна, игри с деца и направа на екоиграчки, работилница изкуство от отпадъци, йога, ходене по въже, хамачена градина, музикална работилница и конкурс за екооблекло, концерти на групите „Поморианс” и „Обратен ефект”. За финансирането на концертите на „Малка сцена” помага община Казанлък, има други спомоществователи, подкрепящи екоакциите на младежите. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За периода 2011 - 2014 г. на язовир „Копринка” са събрани 15 тона отпадъци, а количеството им намалява всяка следваща година и това е част от амбицията на организаторите.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Паметникът на Георги Бенковски в Копривщица

ггф