Екип от млади учени стартира програмата на ново частно начално училище Izzi Science for Kids

Тази есен в София отваря врати ново частно начално училище Izzi Science for Kids. Училището е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Първите ученици, които ще прекрачат прага му, ще са от предучилищна възраст, 1. и 2. клас.

Възпитаниците на Izzi Science for Kids ще черпят вдъхновение и знания от астрофизика Никола Каравасилев, химика Наско Стаменов, географа Димитър Желев, микробиолога Явор ДенчевДецата ще имат всекидневни занимания на български и английски език в лаборатории по физика, биология и химия, както и в оборудваната зала по география и история.

Izzi Science for Kids ще следва методите на програмата STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Учителите ще адаптират международната програма Cambridge Primary за истинско двуезично обучение на български и английски, с фокус върху науката.

Част от учителите, които ще преподават природни науки в Izzi Science for Kids се занимават и с подготовка на отборите, които представят България на Международните олимпиади по физика, астрономия и химия. В лабораториите на Izzi Science for kids, постепенно ще започнат да се провеждат занятия, в които младите ни олимпийци ще се подготвят за национални и международни състезания.

Успоредно с науката децата ще развиват уменията си и в областта на изкуството. Izzi Science for Kids ще има собствена школа за балет и модерни танци, а всички ученици ще участват в групови и индивидуални занимания по музика. Ще се изучават стиловете и историята на музиката, децата ще се учат да свирят на пиано с Елина Дашина и китара в собствено Рок училище.

В библиотеката на Izzi Science for Kids ще се провеждат заниманията по творческо писане. Там ще се събира литературен клуб и ще се организират периодични срещи с писатели. Развиването на езиковите умения – както комуникационни, така и писмени на двата основни езика, е задължително за учениците в предучилищна възраст и началото на 1. клас.

Спортът също е част от програмата. Сутрин децата ще имат гимнастика, а в края на деня ги очакват танци, айкидо или свободни динамични игри в залата за спорт.

Станислав Богданов, академичен директор на Izzi Science for Kids, подчертава, че индивидуалният подход е ключов за успеха на децата. Затова освен изключителния екип от млади учени с децата работят и по двама начални педагози във всяка паралелка от 15-18 деца.

Повече информация може да намерите на сайта на училището – http://izzi.academy/

Може да ги последвате във Facebook – https://www.facebook.com/izzi.science

За въпроси и записване може да се свържете директно по мейл с Izzi Science for Kids – info@izzi.academy

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Над магистрала "Струма" в района на Бобошевската котловина

ггф