Един добър старт за новата учебна година - рисунки в двора на училището

След завръщането си от своя летен отпуск и с помощта на своите колеги от Американо-английската академия, Теди започва изрисуването на училищния двор с много и различни образователни игри. Казва, че именно подготовката за новата учебна година я зарежда и мотивира и вече с нетърпение очаква учениците си. Освен така познатата ни на всички Дама, Теди изобразява на ръка и континентите на света. Нейно решение е да не именува континентите в училищния двор, за да може да изпитва учениците си именно на техните имена, площ и географско положение. Теди мечтае за мига, в който ще проведе учебния си час на двора и с помощта на тебешир и върху плочките, а не върху дъската.

„Miss Tedy“, както я наричат всички ученици в академията, е готова с урока Ориентиране в природата, не само, защото училището се намира в непосредствена близост до планина, а и защото е нарисувала в училищния двор и голям компас, който Теди е измерила и локализирала абсолютно точно спрямо посоките на света. Сега вече учениците ще могат да се ориентират пред големия компас и сами ще установяват посоката на обектите около тях.

Mirror me е също една от игрите, които Теди и колегите й избират да нарисуват в двора на училището си, обяснявайки, че огледалната игра освен, че развива двигателна култура и бърза адаптация към отсрещното движение, подпомага и за общуването между участниците.

Сред останалите дворни рисунки има и такива, които да накарат учениците да смятат бързо, лесно и интересно, но и такива, които да накарат децата да се замислят къде пресичат, къде имат право да се движат. Т.нар. от Теди Площадка по БДП е един добър пример за това как да възпитаваме и образоваме учениците по теми свързани с безопасното движение по пътищата.

Теди предоставя и част от украсата си в географския кабинет, която е изработила сама с подръчни материали.

Теодора Малинова е учител по география в Американо-английската академия в с. Лозен, а също така и докторант в катедра Социално-икономическа география на Геолого-Географския факултет на СУ Св. Климент Охридски”. Нейн научен ръководител е доц. д-р Георги Бърдаров. За 2018 г. тя е сред новите 40 българи до 40 години, проект на Дарик радио, заради които си струва да останеш в България, а също така и наградена с приза Дигитален посланик в час и клас за 2018 г.”.

Американо-английската академия предлага уникална възможност за паралелно обучение по две програми – американска и българска. Билингвалната система на обучение е иновативна за българския образователен сектор услуга, предназначена да задоволи потребностите на ученици, чиито приоритет е отличното усвояване на английски език. Училището е в подножието на Лозенска планина, която завладява всички обучаващи се в академията. За 2018 г. в училището учат деца от над 50 националности (САЩ, Канада, Русия, Индия, Грузия, Япони и много други). Билингвалната система на обучение в Американо-английската академия, където основно преподава и Теди, е разработена от обединен екип образователни експерти от САЩ и България.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Бенедиктинският манастир Санта Мария де Монсерат е един от най- големите културни и духовни центрове на Испания

ггф