Дари и подкрепи Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки!

Зимата е труден период за болните и ранените костенурки. Често в Центъра за костенурки пристигат пациенти в много тежко състояние – такива, чиито живот обикновено изтича през огромни пукнатини в черупката или се крепи по чудо. Те са ранени по пътищата, жертви на земеделски машини, нагризани от кучета, изобщо избегнали по чудо смъртта някъде в човешкия свят. За такива животни бъдещето е неясно.  Ежедневието им е свързано с болезнени процедури по почистване и дезинфекция на раните, фиксиране на черупките, смяна на превръзки и нанасяне на лекарствени препарати. Възстановителния период преминава в рехабилитационно заграждение под слънчевите лъчи. Ако са приети обаче през есента, възстановяването протича в изкуствени условия и тези костенурки не зимуват като здравите си събратя, а остават на лечение и под наблюдение в помещение.

Костенурка, намерена край пътя, приета през септември, която се нуждае от продължително лечение до зарастване на фрактурите

В началото на годината с помощта на спонсорството на „Балкантел“ ООД и стотици дарители е изградено помещение, специално пригодено за престоя на костенурките през зимата, в което в момента са настанени една част от тях. Въпреки, че няма бетонен постамент и костенурките са директно на земята, то е с отлични термични условия и прави престоя им максимално близък до естествената среда.

Зимен дом за болни и ранени костенурки

Престои изграждане на второ помещение, в което ще се настаняват тежко ранените. За разлика от първото, тук всяка костенурка ще се нуждае от отделно пространство с необходимото терариумно оборудване. За да се изгради ще са необходими 13 855 лв. в това число:

Изработка и заливане на бетонни основи 2500
Доставка и монтаж на метална конструкция 3870
Доставка и монтаж на покривни панели б 100 мм. 1495
Доставка и монтаж на стенни панели б 100 мм. 2640
Доставка и монтаж на обкантващи профили 1050
Доставка и монтаж на дограма 1000
Доставка и монтаж на ел. инсталация 800
Водопровод 500

* Цените са без ДДС

В момента Центърът не може да осигурим самостоятелно средствата. Обръщаме се към вас с молба ПОМОГНЕТЕ НИ ЗА ДА ПОМОГНЕМ НА КОСТЕНУРКИТЕ!

Как да помогнете?

Подкрепете ни със средства или като споделите каузата ни!

Защо да дарите?

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещението, където стотици костенурки всяка зима ще се лекуват и пребивават преди да се завърнат отново здрави в природата. Дарявайки, вие ставате приятел на костенурките и сте добре дошли в нашия Спасителен център да се запознаете с обитателите му и работата ни, да видите наяве създаденото с ваша помощ, да гостувате като наш съмишленик и приятел, да изпратите децата си на нашите летните лагери.

Как да дарите?

По банков път

Банкова информация:

Фондация „Геа Челониа”
Банка: Raiffeisen Bank
Банков код: RZBBBGSF
Банкова сметка в лева: BG45RZBB91551086349113

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

 

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Крепостта Щипон, разположена в прохода Траянови врата

ггф