Цветелина Младенова, председател на ФСС в ГГФ: Щастлива съм, че избрах точно този факултет

Защо реши да учиш в Софийския университет? Какво те мотивира да избереш специалност „Регионално развитие“? Доволна ли си от образованието, което получаваш в Геолого-географския факултет?

Реших да уча в Софийски университет, защото смятах и още смятам, че нивото на образование тук е най- добро. Родена съм и съм израснала във Варна, но винаги съм харесвала много София като град и още повече възможностите, които се предлагат за младите хора. Географията е мой любим предмет от много малка, а специалност Регионално развитие и политика ме спечели с учебния си план и с възможностите за реализация след завършване. Изключително съм благодарна на моите родители, че ме подкрепиха в избора ми.

Каква е ролята на Факултетния студентски съвет в живота на Геолого-географския факултет на Софийския университет? Какво представлява самата структура и по какъв начин се става член?

Факултетен студентски съвет е организация от студенти за студенти. Главната цел е да обединяваме нашите колеги, да решаваме проблеми, ако има такива и да създаваме повече събития и възможности за всички, изучаващи специалности в Геолого-географски факултет. В съвета членуват студенти и докторанти, които се събират поне веднъж месечно, а при необходимост и по-често. Избори за членове се провеждат на всеки две години, но ние сме отворени към всички, които искат да ни помагат и да се запознаят с нашата работа по всяко време на годината като всеки може да стане наш асоцииран член.

Кои са инициативите, с които се гордеете? Какво предстои?

Инициативата, с която се гордеем най- много за момента е нашият Куиз. Имаше голяма нужда от събития, които да събират колеги в неформална среда. За наша голяма изненада още на първото издание имахме много повече участници от очакваното. И с всяка следваща година интересът е все по-голям. Нашата дейност е целогодишна като помагаме за кандидат-студентската кампания, представяме Факултета на различни  образователни борси, включваме се в съвместни инициативи с други факултети за празници като 1-ви март, когато раздаваме мартенички в Университета, 8-ми март, когато раздаваме лалета и др. Следващата ни голяма инициатива е Национална студентска конференция на тема „Съвременни пространствени проблеми и решения“, която ще се проведе на 22 март 2020 г. (Денят на Земята). Очакваме много и интересни разработки по различни теми на наши колеги от цялата страна.

Участници в Коледен куиз 2019
Продажба на сладки с благотворителна цел - Коледен куиз 2019
Цветелина Младенова и Георги Георгиев от ФСС като водещи на Коледния куиз
Инициатива на 8 март

Защо е важно студентите да са активни по време на обучението си – в академичен и в организационен план?

Преходът след училище е винаги труден за всички. Университетът е място, където всеки от нас е избрал нещо, което истински харесва и обича, което от своя страна предполага и че голяма част от лекциите и упражненията ще бъдат много интересни за него. Срещата с хора, които имат сходни интереси с твоите винаги е прекрасна, а участието в Студентски съвет и в клубове разширява тази възможност още повече. В академичен план, участието в различни конференции, семинари и други възможности, предлагани от Факултета подготвя за работната среда в бъдеще и дава много нужен практически опит.

Представяне на възможностите на програма Еразъм за студентите на Геолого- географски факултет

 

Географския фестивал в Стара Загора, 2019

По какъв начин си сътрудничат Факултетният студентски съвет и Студентският съвет на Софийския университет?

Факултетен студентски съвет към Геолого-географски факултет и Студентски съвет към Софийски университет си сътрудничат в много проекти и инициативи. Студентски съвет е организацията, която обединява всички студенти, от всички факултети в Софийски университет, помага за финансирането на много от събитията и дава идеи за нови инициативи.

Какво е наблюдението ти върху образователния процес в Университета? Какво може да се подобри?

Смятам образователния процес в Университета за много добър. Нещата, които изучаваме са актуални и преподавателите винаги се стараят да ни представят най-новите иновации, открития или мнения по даден въпрос. За мен занятията с повече практическа насоченост са много полезни и съм на мнение, че това е посоката, в която трябва да се върви в бъдеще, разбира се в дисциплините, при които това е възможно. Осъзнах това, след като започнах да стажувам по различни програми.

Какви са позитивите от обучението в Геолого-географския факултет на Софийския университет?

Позитивите за мен от обучението в Геолого-географски факултет са много. Студентите получават много знания и компетенции в различни области, което им дава възможност да избират в бъдеще своята посока на развитие. Предлагат се и много възможности за стажове, а преподавателите винаги са насреща да помогнат със съвет. Това е моята последна година като бакалавър и съм изключително щастлива, че преди четири години избрах точно този факултет.

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Музиканти от Доленския район в Словения

ггф