Честване на 40 години катедра ЛОПС

Честване на 40 години катедра ЛОПС

Тържественото празненство събра стотици бивши възпитаници, колеги и приятели на катедрата по Ландшафтознание и опазване на природната среда. Ръководителят на катедрата проф. Румен Пенин представи обзорен доклад за историческото развитие и достиженията на катедрата през годините. Редица официални приветствия и поздравителни адреси от научни институти и университети бяха отправени - доц. Марин Иванов, декан на Геолого-географския факултет, доц. Мариан Върбанов, ръководител на департамент География в НИГГГ, Симион Идакиев, пътешественик и журналист и много други . 

Част от тържеството бе и емоционалата изненада, която членовете на катедрата направиха на доайена на ландшафтознанието в България - проф. Петър Петров. За своя 80-годишен юбилей той получи портрет, изработен от известната българска художничка Антоанета Елефтерова. Гостите на тържеството имаха възможност да видят снимки, документирали развитието на катедрата през последните 4 десетилетия, на фотографски табла и мултимедия. Гостите на тържеството имаха възможността да си закупят юбилейния научен сборник, изаден по случай годишнината. Други учебници и учебни помагала на членове на катедрата също бяха представени пред гостите с възможност за закупуване.

Краят на тържеството, отбелязан с коктейл и почерпка с празнична географска торта, се превърна в приятно събитие, където десетките гости имаха възможността да побеседват за настоящето, миналото и бъдещето на географската наука. 

Публикувано от Анонимен (непроверено)

2 Коментара - Честване на 40 години катедра ЛОПС

Павлина Радкова... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Едно изключително приятно и мило тържество на което се видяхме с толкова много приятели и колеги. Радвам се, че катедрата ни поддържа географския дух в ГГФ, и желая на проф.Румен Пенин и колектива на катедрата здраве и все така да бъдат сред водещите учени в Университета.

Николина (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравление за катедра ЛОПС и проф. Пенин, че ни събраха на това толкова емоционално тържество. Наистина бе чудесно да се срещна с моите преподаватели и състуденти. Нови успехи желая на преподавателите от катедрата.Благодаря ви!

Сподели

Снимка на деня

Изглед към язовир „Пчелина“

ггф