Бургаска Географиада в Европейската нощ на учените

Географиада на Европейска нощ на учените

Тази учебна година в Бургас ще започне с голяма доза география, защото на 27 септември 2019 г., петък, в рамките на REFRESH: Европейска нощ на учените ще се проведе ученическото отборно състезание Бургаска Географиада.

Събитието се организира съвместно от Географ БГ, Българско географско дружество, Община Бургас и СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас. 

Форматът

Форматът на състезанието предвижда провеждането на отборно състезание Географиада в две възрастови категории: до 7. клас и до 12. клас.

Участие могат да заявят само отбори от училища в област Бургас. Заявлението за участие е отборно и се попълва от ръководителя/ръководителите на отбора (учител/и по география). Всеки един отбор, който участва, трябва да има ръководител и трябва да бъде съставен от 4 ученици-състезатели в съответната възрастова група. Допуска се образуването на отбори с деца от две или повече училища от едно населено място. Допуска се едно училище да участва с втори самостоятелен отбор при желание. Един от учениците трябва да бъде посочен за капитан на отбора.

Самото състезание е интерактивно и в него участниците ще трябва да отговарят като отбор на въпроси в рамките на определено време. Въпросите ще бъдат задавани чрез мултимедия, а надпреварата ще бъде проведена от модератор и пред публика. Тематиката на въпросите ще покрива сфери на географското познание, застъпени в обучението по география от 5. клас до 12. клас, но като цяло ще акцентира върху общата географска култура на учениците и уменията им за аналитично и логическо мислене.

Регистрацията за участие

Регистрацията се извършва от ръководителя на отбора по e-mail: hello@geograf.bg 

В електронното писмо трябва да се посочи:

1. име на отбора:

2. възрастова категория на отбора:

3. име/имена на ръководителя/ръководителите:

4. две имена и клас на учениците, като се посочи и кой е капитанът на отбора.

Срок за записване: 24 септември 2019 г., вторник

Състезанието

Състезанието за двете възрастови категории ще се проведе на 27 септември 2019 г., петък, от 14 до 16:00 ч. в актовата зала на СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас. Организаторите запазват правото си да организират писмен квалификационен кръг за допускане до финал в случай на регистрация на голям брой отбори. При такива обстоятелства ръководителите на отбори ще бъдат уведомени своевременно. 

За проекта и програмата в Бургас

Иновативният проект Refresh е финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“, Договор No 818879. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света.

В рамките на деня в Бургас ще се случат още редица събития, посветени на науката. Вижте програмата!

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Над магистрала "Струма" в района на Бобошевската котловина

ггф