Бедствията. Дигитални ресурси и ефективни практики

Бедствията представляват опасни ситуации, които засягат много хора или водят до възникаване на опасност. Знаем ли как да говорим за тях пред деца и младежи?

Подготвили сме изключително интересен курс на тема "Бедствията. Дигитални ресурси и ефективни практики", в който гл. ас. д-р Евгения Сарафова ще представи бедствията, както и ще демонстрира добри практики за комуникация на тези теми чрез методите на ГИС, с данни от спътници и други видове дигитално съдържание.

В курса ще има методически демонстрации за конкретно прилагане и интегриране на наученото към учебните занятия, представено от д-р Теодора Димитрова.

Фокусът на темите не са самите бедствия като такива, а начините за презентирането им пред деца и младежи чрез готов набор от данни, карти, интерактивни визуализации и симулации на бедствия. Въпреки това, във всяка тема ще имате възможността да се запознаете с кратък обзор на съотвеното бедствие, а след него ще бъдат представени готови презентации със стотици снимки, видео, аудио, карти, графики и различни видове интерактивно съдържание.

Този курс е подходящ за всеки, който има интерес в преподаването и образованието като цяло. Изключително подходящ е за учители в ПГ, начални учители, класни ръководители, учители по география и икономика и за всеки, които има интерес по темата. Не се изисква предишен опит в работата с ГИС и други дигитални ресурси. Темите на курса ще обхванат земетресенията, пожарите, свлачищата и наводненията.

Записването за курса е отворено до 24 юли 2023 година. Обучението стартира на 26 юли 2023 година, а занятията ще се провеждат в два последователни дни от 10:00 до 15:00 часа.

ЗАПИШИ СЕ ТУК

Публикувано от boyan.petrov

Сподели

Снимка на деня

Паметникът на Димитър Списаревски в квартал “Дружба 1”

ггф