БДЗП организира образователно обучение за доброволци, готови да станат посланици на зелени идеи

Образователният пакет е създаден от Албина Гълъбова, дългогодишен член и доброволец на БДЗП в рамките на нейната преддипломна практика в БДЗП по специалността й „Неформално образование“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
 
Обучението е отворено за хора на всякаква възраст – доброволци и членове на БДЗП, студенти, учители и хора от сферата на неформалното образование. Те могат да преподават темите от образователния пакет „Крилато училище“ както в клас, така и в извънкласни форми на обучение – кръжоци, занимални, лагери, събития и пр.
 
 
Образователният пакет „Крилато училище“ включва за момента 3 напълно разработени теми:
Кампанията „Зрънце любов“ – как да помогнем на птиците около нас
Чудото на миграцията – от Европа до Африка или „Пролет на живо“
Намаляващото биоразнообразие – заплахи пред оцеляването на птиците
 
 
Всяка тема съдържа освен подробно изложение, което доброволецът да използва като гръбнак на урока, също и различни забавни образователни инструменти – презентации, игри, филми, арт занимания, сертификати, предложения за излет сред природата. Всеки от уроците може да има продължение и възможностите за него са описани в конкретната тема.
 
 
Идеята на БДЗП е да разгръща инициативата „Крилато училище“ като включи в нея все повече доброволци, като стимулира разработването на нови ресурси и теми и като организира още обучения за доброволци.
 
 
Първото обучение ще се проведе на 15 ноември, събота, от 11.00 ч. в Националния природонаучен музей, зала Риби. Адресът на музея е бул. „Цар Освободител“ № 1. Единственото условие да се включите е да ни потвърдите участие не по-късно от 13 ноември на bspb_hq@bspb.org

Публикувано от dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Изглед от Северозападна Рила

ггф