Autodesk представи система за 3D-принтиране с отворен изходен код

Autodesk се надява да подтикне развитието на триизмерното принтиране по същия начин както Google направи това със смартфоните - с безплатна операционна система, пише New York Times. Компанията обяви, че по-късно тази година ще пусне платформа за 3D-принтиране с отворен изходен код, която ще даде възможност на производителите на триизмерни принтери да отделят по-малко инвестиции за операционен софтуер. Autodesk ще продава и собствени принтери, най-малкото като част от демонстрация на възможностите на софтуера. 
 
 
“Губи се връзката между проектирането на обекти и възможността за принтирането им”, казва Карл Бас, изпълнителен директор на Autodesk. “Има 40 различни видове програми за принтери и това задържа развитието”. Платформата за 3D-печат на Autodesk се нарича Spark и ако стане популярна, това може да доведе до намаление на цените на триизмерните принтери. Това също така ще помогне на Autodesk, която продава сложен софтуер за проектиране и моделиране. Фирмата очаква да лицензира софтуера в принтера безплатно и ще позволи на потребителите да копират хардуерния дизайн на машината. 
 
 
Autodesk, Inc. е американска транснационална компания, която разработва софтуер за 2D и 3D проектиране, използван при дейности като архитектура, инженерни и строителни конструкции, производство, медии и развлекателната индустрия. Autodesk е основана през 1982 г. от Джон Уокър. Централата на компанията се намира в Сан Рафаел, Калифорния.
 
Autodesk е може би най-известна със своя основен продукт AutoCAD, computer-aided design софтуер. В допълнение на AutoCAD, Autodesk разработва и други приложения за визуализиране, симулации и анализиране на обекти от реалната среда използвайки цифрови модели по време на процеса на проектиране, включително и Географски информационни системи.
 
 
Използвана е информация от Агенция "Фокус"
 
 

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Дълбоката долина на Караугомския ледник в Кавказ, Северна Осетия

ггф