300-метрово национално знаме повежда шествието на 3 март в Стара Загора

Шествието ще бъде водено от 300-метрово знаме, което ще измине маршрута от центъра на града до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора". Колоната, водена от трибагреника и конницата на прабългарската школа „Багатур", ще измине над 3 km до заветния хълм. Шествието ще тръгне от площада пред Общината веднага след официалната церемония по издигане на националния флаг в 10.00 ч.
 
 
Близо 300 военнослужещи от Тунджанската бригада ще „пренесат" българското знаме до мястото, където през лятото на 1877 г. Самарското знаме и българското опълчение получават бойното си кръщение, в ожесточена битка за Стара Загора и свободата на Отечеството. В шествието ще се включи цялата общественост на Стара Загора.
 
 
СТАРОЗАГОРЦИ,
 
 
Нека в този паметен за всички ни ден възкресим подвига на тези, що в името на Святата свобода преминаха отвъд, за да оставят безсмъртен спомен и пример. Те, с кръвта си написаха и ни завещаха своята славна страница, а мощният им дух и безпримерна храброст и до днес пазят земята ни!
 
 
Да отворим сърцата си и по-силни от всякога да прегърнем надеждата за нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!
 
Нека заедно, всички, в единение и любов към Отечеството, да се включим в паметното шествие и пренесем националния ни трибагреник до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора".
За свободата... Да развеем българското знаме!
 
 
Община Стара Загора
 
 

Публикувано от geolub

Сподели

Снимка на деня

Пътеката към мавзолея на Александър Стамболийски над родното му село Славовица, Пазарджишко

ггф